MWC 2013: Kompakt, de strapabíró tábla a Fujitsuól

A Stylistic M702 kívül belül komoly biztonságot fog nyújtani az üzleti felhasználók részére, de ez az árazásra is rányomja a bélyegét. 

MWC 2013: Kompakt, de strapabíró tábla a Fujitsuól

A Fujitsu, ahogy arra számítani lehetett, a Mobile World Congress-en mutatta be víz- és porálló, gumírozott, de ugyanakkor könnyű, négymagos táblagépét, a Stylistic szériába tartozó M702-t. A készülék igazából könnyebb terepre termett, de meglehetősen jól bírja majd a strapát a hasonló specifikációjú társaival szemben.

A tábla 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzőjét nagy teherbírású üvegborítás védi. Az 1920 x 1200-as felbontásnak köszönhetően tűéles képet fog nyújtani, amit az IPS technológia okán szinte minden szögből torzításmentesen élvezhetünk. A fedélzeten két kamera található meg, előre egy 1,3 megapixeles egység került, míg az emlékezetes pillanatok megörökítésére egy 8 MPixeles szolgál. Sajnos a LED villanó hiányával számolnunk kell, így csak a megfelelő környezeti fény mellett tudjuk használni ezt. Az operációs rendszert tekintve az Android 4.0 ICS-sel kell beérnünk.

A sebességfelelős szerepét az Nvidia chipkészlete, a Tegra 3 tölti be. Ebben a Cortex-A9 processzormagok órajele elérheti az 1,7 GHz-es frekvenciát is, ám ha minden mag aktív, akkor 1,6 GHz-re mérséklődik a maximális órajel. A RAM kapacitása 2 GB-nyi lesz, míg a rendelkezésre álló háttértár 32 GB-os. Nem kell tehát szűkölködni, de az sem gond, ha valaki ennyivel nem éri be, mivel microSDXC formájában még tovább bővíthető. A mindösszesen 590 grammos súlyú tabletben van 4G LTE mobil hálózati modem, Bluetooth modul, DLNA képes Wi-Fi, GPS vevő és NFC chip is.

Mivel ezt a készüléket a Fujitsu elsősorban egy ügyes munkatársnak szánja, nagy figyelmet szenteltek a biztonságnak is. Kapunk egy ujjlenyomat-érzékelőt, lesz teljes lemezre kiterjedő titkosítási lehetőség, valamint az Absolute Computrace nyomkövető és helyreállító szoftver is támogatott. Annak érdekében, hogy a szolgálatait a lehető legtovább élvezhessük, a mérnökök egy 10 000 mAh-s telepet zsúfoltak bele. Az eredmény sem marad el, 15 órán át használhatjuk folyamatosan, egyetlen töltést követően. Átlagos használat mellett tehát akár 2-3 napra is magunkkal vihetjük.

Az IP58 szabványnak megfelelő strapabíróság és az egyéb védelmi extrák viszont nem kevés felárral járnak. A Fujitsu Stylistic M702 árcéduláján kereken 1000 euró áll majd a márciusi megjelenésekor. Ennek megfelelően valószínűleg inkább a vállalati szférában érvényesülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward