Shop menü

MŰHOLDAS ÜZENÉSI FUNKCIÓVAL JELENT MEG A ZTE AXON 50 ULTRA

Az eszköz szemrevaló dizájnt kapott megapixelekben térdig gázoló kamerarendszerrel, 8K videózási opcióval és friss Androiddal.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Műholdas üzenési funkcióval jelent meg a ZTE Axon 50 Ultra

A ZTE folyamatosan fejleszti az Axon sorozatot, és a vállalat most egy kicsit vissza is lépett, de ezt a felhasználók érdekében tette. Lényegében elismerte a ZTE, hogy a csúcsmodellhez egyelőre nem méltó, amit a rejtett előlapi kamera tud, és inkább megvált attól. Jó konfiguráció lett az Axon 50 Ultra, és előreláthatólag széles körben elérhető lesz.

Az eszköz ívelt peremekkel és nagyon vékony kávával rendelkezik, alul és felül pedig egyenesre lett szabva a ház, hogy a dizájn látványosabb legyen. A felhasznált panel 6,67 colos, natív 10 bites, támogatja a legtöbb HDR tartalom kezelését, és Full HD+ felbontással üzemel. 144 Hz-es megjelenítésre is képes lesz a szerkezet, a fényereje pedig könnyedén átlépheti majd az 1000 nites értéket.

Galéria megnyitása

Android 13 operációs rendszert használja a ZTE által fejlesztett grafikus felhasználói rendszerbe öltöztetve. A MyOS legfrissebb verziója várja majd a vásárlókat sok jó extrával, bővítve a szoftveres lehetőségek tárházát. Az Axon 40 Ultra esetében az előlapi kamera a képernyő mögött volt, és bár a ZTE már évek óta fejleszti ezt a megoldást, nem igazán tudott elérni egyelőre arra a szintre, hogy a szelfik jó minőségűek legyenek, ezért az Axon 50 Ultránál visszatért a hagyományos formációhoz. Egy kicsi lyukban van a 16 MPixeles frontkamera, mellyel így remek önarcképeket lehet készíteni.

A hátlapra került kamerarendszer háromtagú, és legrosszabb esetben is 50 MPixel biztosított. A főkamera 64 megapixeles (1/1,3 colos) lett, megtoldották a fejlesztők optikai stabilizátorral, a PDAF mellett pedig lézeres AF segéddel is meg lett támogatva, hogy az élességállítás gyors és pontos legyen. A két társkamera egyaránt 50 MPixeles, az egyik megoldás zoomolásra szolgál, a másik pedig ultraszéles látószögű optikát kapott.

Galéria megnyitása

A ZTE már évek óta gondoskodik a 8K Ultra HD támogatásról, éppen ezért nem meglepő, hogy az Axon 50 Ultra esetében is van ilyen opció. 4K alkalmazása mellett a 120 FPS is elérhető, és HDR10 mellett is lehet mozgóképfelvételeket rögzíteni a mobillal. A lehető legjobb stabilitástól pedig az OIS mellett EIS, tehát elektronikus stabilizálás is gondoskodik, így intenzív mozgás mellett sem fognak beremegni a felvételek.

Nem kapta meg a Qualcomm legújabb csúcslapkáját az Axon 50 Ultra, de nincs ok csüggedésre, ugyanis a Snapdragon 8+ Gen 1 rendszerchip húzza az igát a motortérben, ami egészen biztos, hogy pillanatok alatt képes lesz megoldani szinte mindent. A ZTE arról is gondoskodott, hogy jól bírja a terhelést a készülék, megfelelő hűtéssel lett megtoldva a szerkezet. Akár 16 GB-nyi rendszermemóriával és 1 TB-os tárhellyel is megvásárolható lesz az új Axon.

A kapcsolati lehetőségek sorát az 5G mobil hálózati modem nyitja, és a 4G LTE is biztosított a VoLTE-vel karöltve. Van a szerkezet tarsolyában Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 modul és fejlett A-GPS vevő is, ami a Galileo támogatásról is gondoskodik. Természetesen az NFC chip is biztosított itt, mint ahogy a Dual-SIM is adott. A kommunikációs fronton kiemelendő, hogy a műholdas üzenetküldésre is lehetőséget nyújt az Axon 50 Ultra, sőt mi több, fogadni is tud üzeneteket, amire az iPhone például már nem képes.

Galéria megnyitása

Egyelőre kizárólag fekete színben bukkant fel az újdonság. Az ujjlenyomat-olvasója a képernyő alá került, egy optikai szenzort használ. Sztereó hangzásról gondoskodik a termék, Dolby Atmos támogatás is van a képességei között. 5000 mAh-s akkumulátorra lett bízva az okostelefon, és a telepet 80 wattos teljesítménnyel lehet majd táplálni.

Galéria megnyitása

A ZTE Axon 50 Ultra megjelenésével kapcsolatos információk egyelőre nem ismertek. Kínában kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik majd, viszont Európába már sajnos borsosabb áron fog megérkezni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére