Shop menü

MŰHOLDAS KOMMUNIKÁCIÓRA IS KÉPES LETT A HUAWEI ÚJ CSÚCSTÁBLÁJA

A táblagépek frontján nagyon ütős konstrukció lett a MatePad Pro 11, és már a cég saját chipje köré épül.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Műholdas kommunikációra is képes lett a Huawei új csúcstáblája

A Huawei számára az idei év második fele egyelőre nagyon jól alakul. Most a nagy sikerű Mate 60 széria mellé bejelentette a MatePad család legújabb tagját, a MatePad Pro 11 modell 2024-es variánsát. Ez a termék minden eddiginél többet próbál nyújtani, és az eddigi legjobb konfigurációról beszélhetünk ezen a néven.

Évente frissíti a Huawei a 11 colos MatePad Pro táblagépet, és ezúttal egy OLED technológiás képernyőt foglal rendkívül vékony keretbe. Elvileg nincs ennél kompaktabb táblagép a piacon ilyen méretben, és minden riválisánál vékonyabb is, de erre még később visszatérünk. A panel 2560 x 1600 képpontos felbontású és 600 nites fényerőt tud elérni. 120 Hz-es működésre is képes, ezáltal lesz igazán jó a tempóérzete a használat során.

Galéria megnyitása

A vállalat által fejlesztett HarmonyOS 4 dolgozik a terméken, ami még az AOSP alapra épül, de már töméntelen mennyiségű saját megoldást foglal magában. Amennyiben globálisan elérhető lesz, már az EMUI grafikus felhasználói felület és az Android kombinációját fogja alkalmazni. A Google szoftverekre nem érdemes számítani, ennek tudatában kell majd ezt a készüléket vásárolni.

Galéria megnyitása

Irodai szolgáltatásokkal, produktivitást segítő alkalmazásokkal alaposan meg lesz tolva a MatePad 11 Pro (2024), és a Huawei mobilokkal is képes lesz szoros harmóniában dolgozni vezeték nélküli összeköttetés mellett. Van a tarsolyában M-Pencil ceruza támogatás is, ezáltal grafikus munkára is be lehet majd fogni. Állítólag a harmadik generációs M-Pencil már kiemelkedően pontos lesz, olyan rajzolási élményt tud majd nyújtani, mintha igazi toll és papír lenne az ember keze alatt.

Galéria megnyitása

Egy 16 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik a MatePad 11 Pro (2024), ami a tabletek körében kiemelkedően jónak számít. Még akkor sem fog szégyent vallani, mikor önarcképeket kell vele megörökíteni, videózni viszont ezen a ponton csak Full HD-ben tud.

A hátlapon egy kör alakú kameramodulban összefogva található egy 13 és egy 8 MPixeles szenzor. A magasabb felbontású a főkamera, ezzel 4K Ultra HD mozgóképet is lehet már rögzíteni. A társkamera ultraszéles látószögű felvételek készítésére alkalmas. Érdekes módon a kamerákról alig beszélt a Huawei, és persze egy tablet esetén ez nem is szokott olyan nagy hangsúlyt kapni, de kifejezetten jó a gép még ebből a szempontból is.

Galéria megnyitása

A vállalat kiemelte, hogy a saját Kirin 9000s rendszerchipje dolgozik a „motortérben”, ami a legújabb csúcskategóriás lapkákkal a teljesítményteszteken nem veszi fel a versenyt, de egyébként nem lehet rá panasz. 1+3+4 magos a chip, 2,49 GHz-en üzemelhet a leggyorsabb feldolgozó, a középső klaszter 2,15 GHz-es a hatékonyságra fókuszáló kvartett pedig 1,49 GHz-en üzemelhet. A MatePad 11 Pro (2024) gördülékenyen fut majd, és mivel 12 GB-nyi RAM lapul benne, az appokat sokáig képes lesz megnyitva tartani a háttérben. A tárhely 256 vagy 512 GB lehet.

Galéria megnyitása

Biztosít a friss MatePad Bluetooth 5.2 modult, valamint gondoskodik a Wi-Fi 6 kapcsolódási lehetőségről is. Ezen a fronton azonban sokkal érdekesebb, hogy támogatja a műholdas kommunikáció mindkét irányba, ami azt jelenti, hogy nemcsak küldeni, hanem fogadni is képes ilyen módon üzeneteket. A BeiDou műholdakkal tud kapcsolatot teremteni, de érdekes módon mezei mobil hálózai modemes opcióról nem esett szó a bejelentés során.

Galéria megnyitása

Mindössze 5,9 milliméter vastag a szerkezet, a tömege pedig 449 gramm. Nincs még egy ily kecses és vékony kávás táblagép a piacon. Fekete, fehér, kék és zöld színben egyaránt forgalomba fog kerülni a táblagép. Sztereóban szól majd a szerkezet, több hangszóró is lapul a MatePad 11 Pro (2024) burkolata alatt.

Galéria megnyitása

Egy 8300 milliamperórás kapacitású akkumulátor dolgozik benne, melynek köszönhetően több mint 10 órán keresztül lehet majd folyamatosan használni egy töltéssel, laza igénybevétel mellett. A töltése pedig egészen gyorsan fog menni, annak köszönhetően, hogy már 66 wattos teljesítményről beszélhetünk ezen a téren.

Galéria megnyitása

A Huawei MatePad 11 Pro (2024) Kínában kerül először a boltok polcaira, és aránylag jó áron lesz elérhető a képességeihez mérten. A 12/356 GB-os alapgépért 4200 jüant (205 ezer forint) kell majd kifizetni, a 12/512 GB-tal szolgáló megoldás pedig már 4700 jüant fog kóstálni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére