Motorola One 5G Ace – 5G és Android One találkozása

Továbbra is folytatja a Motorola az Android One mobilok fejlesztését, és itt már az 5G is porondra került.

Motorola One 5G Ace – 5G és Android One találkozása

Az utóbbi időben egyre kevesebb alkalommal számolhatunk be arról, hogy Android One platformos okostelefont üdvözölhetünk, ezúttal viszont ez a helyzet, és a Motorola One 5G után ez a cég kínálatában a második olyan eszköz, ahol az 5G is képbe került a tiszta és hosszú támogatást ígérő androidos alap mellett.

Az újdonság előlapját szinte teljes egészében a 6,7 hüvelykes megjelenítő uralja, amiben egy apró lyukat ütött a gyártó a kamera számára. A felhasznált panel IPS technológiás, és 1080p felbontással szolgál. Bár az jó hír, hogy a Motorola legalább 2 évig fog itt főverziós frissítéseket nyújtani, és 3 éven át lehet számítani biztonsági javításokra, de még az Android 10 rendszerrel kerül a boltokba a termék. Illet volna már itt az Android 11-gyel indítania a vállalatnak.

Galéria megnyitása

A készülék frontján egy 16 megapixeles kamera tekint előre, aminek az optikáját F/2.2-es rekeszérték jellemzi. Videózáskor Full HD minőséggel lehet számolni, így a videocsevegések alkalmával is elfogadható minőséget nyújt majd, és akkor sem fog zavarba jönni, ha szelfizni szeretne az ember.

Az okostelefon hátán három kamera jelent meg. Az elsődleges képalkotó 48 megapixeles és négy-négy pixel összevonására képes az érzékenysége növelése érdekében, a lencserendszerét pedig F/1.7-es rekesznyílás jellemzi. Ez az egység 4K Ultra HD videók megörökítésére is alkalmas már. Az egyik társkamera ultra-széles látószögű és 8 MPixeles, a másik egység pedig csak 2 megapixeles, és makrózásra szakosodott.

Galéria megnyitása

A Motorola tervezői a Qualcomm Snapdragon 750G mobilplatform bevetése mellett döntöttek itt. Ez a megoldás már kiváló hatékonysággal és jó tempóval szolgál minden helyzetben, a legtöbb felhasználó igényét gond nélkül ki tudja elégíteni. Biztosított az AI Engine támogatás mellett még a Snapdragon Elite Gaming is. A rendszernek itt 4 GB-nyi memória és 64 GB tárhely van alapesetben, de lesz egy 6 GB RAM-mal, valamint 128 gigás adattárlóval szolgáló variánsa is. A bővíthetőség megoldott, akár 1 TB-os kártyát is kezel a mobil.

Az 5G hálótati modem megléte az, amit a Motorola kiemelt a kapcsolati lehetőségek terén. A Sub-6 frekvenciatartományt támogatja az egység, és boldogulni fog NSA és SA 5G környezetben egyaránt. Rendelkezik még a Motorola One 5G Ace Wi-Fi 6 támogatással és ez kétsávos, van továbbá Bluetooth 5.1 modul, FM rádió, A-GPS vevő, és szerencsére nem hiányzik az NFC chip sem. Kettő hálózati kártya kezelésére lett felkészítve a szerkezet.

Galéria megnyitása

Kizárólag szürke színben lesz megvásárolható a Motorola One 5G Ace, ami a fény beesésének hatására fogja változtatni az árnyalatát. Egészen vastag lett a mobil, 9,9 milliméterre emelkedik ki a síkból, a felülete pedig 166,1 x 76,1 milliméteres vonalakkal rajzolható körül, mindehhez pedig 212 grammos tömeg társul. P2i bevonatot kapott a masina, és IP52 minősítést is szerzett, szóval a fröccsenő víznek képes lesz ellenállni – ez leginkább a balesetek megelőzésére szolgál.

Galéria megnyitása

A tervezők az ujjlenyomat-olvasó számára a Motorola One 5G Ace hátlapján kerítettek helyet, a szenzor nagyon gyorsan fogja tenni a dolgát, pillanatok alatt képes lesz felismerni az illetékeseket. Az okostelefon C-típusú USB csatlakozót kapott, és szerencsére nem kell lemondani a dedikált 3,5 milliméteres aljzatról sem, és egy jó minőségű DAC is található a masina kelléktárában.

Az üzemidővel jól áll majd a Motorola friss sikervárományosa, annak köszönhetően, hogy egy 5000 milliamperórás kapacitású telep került a hátlap alá, bár azért itt azt is meg kell jegyezni, hogy eléggé vaskos lett a gépezet – mondhatni komoly ára van az átlagon felüli üzemidőnek. A vállalat egy 10 wattos töltővel fogja piacra dobni a mobilt, viszont egyébként támogatott itt a 15 wattos gyorstöltés is.

A Motorola One 5G Ace okostelefon a következő napokban kerül majd a boltok polcaira. Először Észak-Amerikában lehet rá számítani, Kanadában és az Egyesült Államokban lesz elérhető, az ajánlott fogyasztói ára pedig 400 dollárban lett meghatározva. Az ár-értékét tekintve ez nem egy jó készülék, viszont mivel olyat kínál, ami nagyon ritka (Android One 5G-vel), így biztosan lesznek majd, akiknek felkelti az érdeklődését.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap