Mostantól csak a multi és kooperatív élményre fókuszál az Epic

A Valve nyomdokaiban járva a könnyen hozzáférhető multiplayer játékok irányába mozdul el az Epic, az első ilyen termékük a Fortnite lesz.

Mostantól csak a multi és kooperatív élményre fókuszál az Epic

Annyira nagy a csend az Epic háza táján készülő játékokkal kapcsolatban, hogy az ember hajlamos azt hinni, az Unreal Engine 4-en kívül nem is foglalkozik mással a stúdió. Ez azonban szerencsére nem így van. Tim Sweeney ugyanis megerősítette, hogy a Fortnite teljes gőzzel készül, azonban menet közben kicsit megváltozott a fókusza: "Egy kicsit a Valve és a Riot által kijelölt utat szeretnénk követni. Ez azt jelenti, hogy nagyon könnyen hozzáférhetővé szeretnénk tenni a játékainkat, korrektek akarunk lenni a vásárlóinkkal, és olyan játékot akarunk nekik adni, ami hatalmas értéket képvisel, és több száz, vagy ezer órát bele lehet tenni."

Sweeney úgy véli, a Fortnite most már rendelkezik az ehhez szükséges tulajdonságokkal: "A Fortnite az építgetés és az akció kombinációjára fog épülni, néhány MMO-szerű elemmel megspékelve. A következő hónapokban többet is mondunk majd."

Az úriember természetesen nem tudta megkerülni a Gears of War eladásával kapcsolatos kérdéseket sem. Elmondása szerint a Gears-trilógia egy remek lehetőség volt: a Microsoft és az Epic olyat tudott alkotni közösen, ami akkor a legjobb volt mindenkinek, beleértve a közönséget is. Most azonban, hogy megváltozott az Epic fókusza, már egyszerűen nem akarnak ezzel foglalkozni: "A Gears alapvető értékeit az eposzi egyjátékos konzolélményben kell keresni, fantasztikus fedezékharccal, és erre építő akcióval. Ezeket azonban már nem tudjuk felhasználni jövőbeli játékainkban, hiszen az online, a kompetitív és kooperatív multiplayer felé fordulunk."

Sweeney is belátja, a cégek nem sűrűn adnak el olyan kaliberű franchise-okat, mint a Gears of War. "A legtöbb cég számára ez lenne a koronaékszer, de az Epic ennél praktikusabban áll hozzá a dolgokhoz. Mi nem fogunk több részt csinálni, de tudjuk, hogy a világ még több Gears-epizódot akar. Ha nem adtuk volna el, akkor csak üldögélt volna a polcon, akár egy évtizedig is, arra várva, hogy a jövőben esetleg felfedezünk benne valami értéket, amit felhasználhatunk."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward