Most a Mortal Kombat fejlesztőjénél panaszkodnak a munkakörülményekre

Rengeteg a túlóra és tombol a szexizmus a NetherRealmnél.

Most a Mortal Kombat fejlesztőjénél panaszkodnak a munkakörülményekre

Az Epic után egy újabb nagy stúdió került visszás helyzetbe, miután az egyik volt alkalmazott, James Longstreet több twitteres bejegyzésben közölte, hogy a NetherRealmnél rettenetesek a munkakörülmények, és a Mortal Kombat 9 fejlesztésének utolsó hónapjaiban soha nem aludt 4 óránál többet, és végül ez az egész "majdnem megölte".

Erre többen is előálltak hasonló sztorikkal, például az egyik volt grafikus, Beck Hallstedt is, aki szerint rendkívül abuzív a menedzserek viselkedése a stúdiónál. Végül több külföldi lap és megkeresett névtelenül nyilatkozó jelenlegi vagy egykori alkalmazottakat, akik nagyjából mindannyian hasonló sztorikat meséltek el.

Kiderült, hogy a külsős, szerződéses partnerek többségét nagyon rosszul fizetik (11 dolláros óradíjak is előkerültek), egyáltalán nem becsülik meg őket, amikor pedig valami kiszivárgott az InJustice 2 fejlesztése közben egy rakás partnert összehívtak egy szobába, és leordították a fejüket.

A női alkalmazottaknak még ennél is rosszabb a helyzete. A panaszok szerint tombol a szexizmus a stúdiónál, nőkre a hátuk mögött mindenféle gyúnyos beceneveket aggatnak, kirekesztik őket, és eleve nagyon kevés a teljes állású női alkalmazott a cégnél. A megkérdezettek elmondása szerint több férfi kolléga is tisztában van ezzel a problémával, és szívesen segítenek, de félnek, hogy ha megszólalnak, akkor feketelistára kerülnek.

Végül a NetherRealm nem tudta húzni tovább a dolgot, és reagált a vádakra, egy nagyjából szokásos szöveggel, mely szerint a stúdió számára az alkalmazottak jóléte és pozitív munkakörülményei a legfontosabbak, és igyekeznek egyenlő esélyeket biztosítani mindenkinek.

"Aktívan elkezdtük kivizsgálni a vádakat, ugyanis nagyon komolyan vesszük a hasonló ügyeket, és igyekszünk folyamatosan fejlesztési a céges kultúránkat. Az alkalmazottaknak pedig lehetőség van kilétük felfedése nélkül leírni problémáikat a vezetőségnek" - zárul a közlemény.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap