Módosíthatott a PlayStation 5 árán a Sony, eredetileg drágábban tervezték adni

Az Xbox Series X és a Series S árát látva elindult az újratervezés.

Módosíthatott a PlayStation 5 árán a Sony, eredetileg drágábban tervezték adni

Érdekes játszma zajlott az elmúlt időszakban. Ugyan hosszú hónapok óta gyakorlatilag mindent technológiai információt ismerünk a novemberben megjelenő PlayStation 5-tel és Xbox Series X-szel kapcsolatban, ezek árát nem nagyon akaródzott bejelenteni egyik cégnek sem. Ennek alapvetően számos oka lehet, de az új konzolok specifikációt látva (8 magos processzor, még piacon sem lévő új GPU architektúra, 16GB GDDR6-os memória, NVMe SSD háttértár...) a legtöbben azt feltételezték, hogy ezek a gépek alapvetően jóval drágábbak lesznek, mint amit jellemzően megszoktunk.

Több szakértő az 599-699 dolláros árat sem zárta ki, azonban abban jellemzően mindenki egyetértett, hogy az Xbox Series X drágább lehet, mint a PS5.

Végül a csendet a Microsoft törte meg, így már tudjuk, hogy a nagyon komoly hardvert felvonultató Series X pont ugyanannyiért kerül piacra, mint annak idején az Xbox One, vagyis 499 dollárért. Ráadásul a vállalat bejelentette az árazás szempontjából rendkívül vonzó, 299 dolláros Series S-t is azzal az ígérettel, hogy minden next-gen játék futni fog rajta.

Először egy, majd később több másik belsős forrás is elárulta a GameReactor számára, hogy a Sonyt ez némileg meglepetésként érte, és eredetileg jóval drágábban tervezték árazni a PS5-öt, és még úgy is azzal kalkuláltak, hogy olcsóbb lesz, mint az Xbox Series X, azonban a Microsoft bejelentéseit követően ezen gyorsan változtattak.

A források szerint a Sony jelenleg azt tervezi, hogy a lemezmeghajtó nélküli PS5 Digital Edition 399 dolláros, a sima PS5 pedig 499 dolláros áron kerül majd piacra. 

Azt továbbra sem sejtjük, hogy a Sony mikor tervezi bejelenteni a PS5 árát, azonban szerdán egy újabb online eseményt közvetítenek majd. Ennek a leírásában azonban csak annyi szerepel, hogy újabb játékokat mutatnak be, melyek egy része induláskor elérhető lesz a gépen, egy része pedig később érkezik. Bennfentesek szerint a Sony tarsolyában lapul még egy bejelentetlen exkluzív first-party játék a startra.

Azt is hallani, hogy a PlayStation Studios újabb stúdiókat vásárolt meg az elmúlt időszakban, melyeket még nem jelentettek be, illetve más esetekben bizonyos stúdiók fejlesztés alatt álló, eredetileg a PS4-es időszak végére tervezett játékaira vettek exkluzivitási jogot, és állították át PS5-re. Akárhogy is, két hónapon belül piacra kerülnek a konzolok, úgyhogy nem ártana lassan tisztában lenni vele, hogy mire is számíthatunk a megjelenéskor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap