Moblin fut az ASUS Eee Keyboard PC-jén

Az ASUS  az idei év elején, egészen pontosan januárban mutatta be először Eee Keyboard névre keresztelt számítógépét, amely tulajdonképpen egy billentyűzetbe épített Atom konfiguráció, amely egy pici érintőképernyővel is rendelkezik. Akkoriban nagy visszhangot keltett a termékkel a gyártó, ám most ismét friss hírek érkeztek az Eee Keyboard-dal kapcsolatban: a készülék az Intel Linux alapú operációsrendszerével, a Moblinnal felvértezve akadt lencsevégre.

Moblin fut az ASUS Eee Keyboard PC-jén

Az ASUS  az idei év elején, egészen pontosan januárban mutatta be először Eee Keyboard névre keresztelt számítógépét, amely tulajdonképpen egy billentyűzetbe épített Atom konfiguráció, egy pici érintőképernyővel. Akkoriban nagy visszhangot keltett a termékkel a gyártó, ám most ismét friss hírek érkeztek az Eee Keyboard-dal kapcsolatban: a készülék az Intel Linux alapú operációsrendszerével, a Moblinnal felvértezve akadt lencsevégre.

Az 5 hüvelykes érintőkijelzővel is ellátott konfiguráció Moblinnal ellátott kiadásáról készült egy rövid videó, amely az alábbiakban tekinthető meg.

                                 

Az érdekes rövidfilm pont a rendszer lényegét nem mutatja be, azaz nem tudható, hogy pontosan milyen előnyökkel szolgál multimédiával kapcsolatos területeken a Moblin a Microsoft operációsrendszerével, a Windows XP-vel szemben. A fenti termék még csak egy prototípus, ennek ellenére nincs akadálya annak sem, hogy a gyártó a jövőben piacra kerülő Windows XP-s Eee Keyboard PC mellé egy Moblinnal ellátott változatot is piacra dobjon. A kisfilmben szereplő konfiguráció egyébként specifikációk tekintetében nem változott az XP-s modellhez képest. A rendszerben egy Intel Atom processzor, 1 GB memória és egy 16 GB-os vagy 32 GB-os SSD meghajtó kap helyet.

A termék legnagyobb előnye, a Wireless HDMI támogatás opciós tétel lesz, azaz ezt az olcsóbb, 400 dollárba kerülő rendszereknél nem lehet majd igénybe venni, a megoldás csak és kizárólag a 600 dolláros rendszerek kiváltsága lesz. A termék megjelenésére már nem kell sokat várni: az ASUS tervei szerint még ebben a hónapban megjelenik az Eee Keyboard PC.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward