Mobilokra szabott játékkontrollerrel állt elő a Razer

A Junglecat révén még jobb lehet az okostelefonokon való játék szabad élménye.

Mobilokra szabott játékkontrollerrel állt elő a Razer

A Razer egyre jobban belemerül a mobilos kiegészítők világába. Ezúttal a vállalat egy olyan készüléket nyújt a felhasználóknak, amivel lényegesen jobb lehet minden játék kezelése, mivel Nintendo Switch-szerű felépítést lehet varázsolni a mobilok köré.

Galéria megnyitása

A Junglecat egy nagyon átgondolt vezérlő eszköz lett a játékokhoz. Ha kell, gyakorlatilag egyé válik a hozzá csatlakoztatott okostelefonnal, és úgy gondoskodik jobb kezelhetőségről, hogy közben az embernek hozzá sem kell érnie – ideális esetben – a képernyőhöz.

De akár különállóan is lehet használni, ilyenkor bárhová letehető a mobil, és akár az ágyból fekve is vezérelhető a játék. (Kicsit ezt az irányt tovább gondolva pedig az is megoldható, hogy a készülékről nagyobb kijelzőre teszi a képet az ember, és így már szinte konzolszerű élmény érhető el.)

Galéria megnyitása

Úgy tervezte meg a Razer ezt a kiegészítőt, hogy az okostelefonra modulárisan lehet illeszteni, és ehhez megfelelő tok is kell. Ennek köszönhetően lehet annyira egyben, mint egy gyári kézikonzol, de ez okozza azt a nagy hátrányát is, hogy nem univerzális, hanem csak azokkal a gépekkel használható, amikhez van megfelelő tok. Jelenleg ilyen eszköz a Razer Phone 2, a Samsung Galaxy Note9, a Samsung Galaxy S10+, valamint a Huawei P30 Pro.

Minden mással csak úgy használható, ha a masina le van téve valahova, így viszont már bármilyen androidos (Android 7.0) gépezettel megy, plusz még akár Windowst futtató (Windows 8.1) személyi számítógéppel is társítható.

Galéria megnyitása

Kettő joystick, nyolc vezérlőgomb, kettő kezelőgomb és kettő „gázkar” van a szerkezeten. A Razer Gamepad alkalmazáson keresztül lehet finomhangolni, testre szabni, egyedi igényekhez igazítani a Junglecatet, állítható például a joystick érzékenysége is egyebek mellett. Ezt a programot mindenképpen érdemes lesz hozzá beszerezni. Bluetooth kapcsolattal dolgozik a Junglecat.

A vezeték nélküli összeköttetés alacsony energiafelhasználás mellett lesz biztosított a BLE kiterjesztésnek hála, és kifejezetten kicsi késleltetéssel fog üzemelni a termék. Ez utóbbi azért nagyon fontos, mert a magas késleltetés az ilyen kiegészítők esetében könnyen belerondíthat a játékélménybe.

Galéria megnyitása

A Junglecat fizikai méretével kapcsolatos információval nem szolgált a Razer. Egyébként aránylag könnyen hordozható megoldásról van szó, pillanatok alatt becsúsztatható egy táskába, és nem jelent extra terhet. A szerkezet akkumulátorról megy, azt nem lehet tudni, hogy mekkora telepet kapott, de azt igen, hogy milyen üzemidővel szolgál. Állítólag több mint 100 órányi játékot bír majd ki egy feltöltéssel, ami valószínűleg a legtöbb vásárló igényét maximálisan kiegészítheti. C-típusú USB csatlakozóval lett ellátva a kontroller, ezen keresztül megy majd a töltés.

A Razer Junglecat 120 eurós ajánlott fogyasztói áron vált elérhetővé a kiemelt területeken. Idővel valószínűleg Magyarországon is forgalomba fog kerülni, és talán addig a támogatott mobilok palettája is tovább bővülhet. (Apple támogatás például jelenleg még semmilyen szinten nincs.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap