Mobil Quadro videokártyákkal rukkolt elő az Nvidia

A teljes mobil Quadro sorozat megújult, így a csúcskategóriától a belépőszintig mindenhol friss videokártyák várják az érdeklődőket.

Mobil Quadro videokártyákkal rukkolt elő az Nvidia

Az Nvidia több fronton is bővítette mobil Quadro sorozatát, ugyanis megérkeztek a Quadro RTX, a Quadro T, illetve a Quadro P sorozat legújabb képviselői, amelyek az aktuális generáció helyét veszik át a mobil munkaállomások piacán. A mobil Quadro RTX sorozat tagjai az asztali Quadro RTX család paramétereit másolják, már ami a GPU erőforrásait és a VRAM-ot illeti, a TDP keret azonban csökkent, így a GPU órajeleinél és feszültségeinél is némi csökkenés jelentkezik.

A mobil Quadro RTX sorozat tagjai a mobil munkaállomások világába is elhozzák a Quadro RTX sorozat összes újítását, például az RT magokat, illetve a Tensor magokat is, amelyekből sokat lehet profitálni az őket használó terhelésformák esetében. Az elődmodellekhez képest nem nőttek a memória-kapacitások, a GPU teljesítmény azonban érezhetően magasabb lett a Pascal alapú megoldásokéhoz képest. A felvázolt GPU Boost átlag órajelekkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy azok hozzávetőlegesek, vagyis az adott mobil munkaállomás hűtésétől függ majd, sikerül-e tartani ezeket az értékeket, és ha igen, akkor milyen hosszú ideig lesz erre mód.

Galéria megnyitása

Frissült a mobil Quadro T sorozat is, amelynek tagjai minden tekintetben az RTX modellek alatt helyezkednek el: alacsonyabb teljesítményt, kevesebb memóriát, illetve alacsonyabb TDP keretet kínálnak. A TU117-es GPU alkalmazása miatt itt már nem kapunk sem RT, sem pedig Tensor magokat, így ezeket a megoldásokat „Turing Minor” névvel is szokás illetni, hiszen architektúra terén mindent tudnak, amit a nagyok, de az említett extra hardver hiányzik belőlük. Memória terén itt már le kell mondanunk a GDDR6 előnyeiről, valamint a kapacitás is jóval szerényebb, mindössze 4 GB. Az új modellek tehát jobban különböznek nagyobb társaiktól, mint az előző generációs megoldások, hiszen itt az RTX modellek extra hardvert kapnak, ami a T sorozatból már hiányzik.

A vállalat a Quadro P családot is frissítette, amelynek tagjai már nem Turing, nem is Turing Minor, hanem Pascal alapú GPU-t használnak, csak úgy, ahogy elődeik, viszont ezek a grafikus processzorok több erőforrással rendelkeznek, mint adott szinten elhelyezkedő társaik, illetve a memória effektív órajele is nőtt. Memória-kapacitás, illetve memória-adatsín terén nincs előrelépés, egyszeres pontosságú számítási teljesítmény tekintetében azonban elég sokat javult a helyzet a két generáció között. A Quadro P család tagjai jellemzően a belépőszintű platformok alapját képezik majd.

Az új mobil videokártyák rövidesen megjelennek a legújabb mobil munkaállomások fedélzetén. A Quadro RTX 3000-es modelltől felfelé az Nvidia Studio Branding plecsnijét is megszerezhetik majd az új noteszgépek, ami csak azoknak a tartalomgyártásra szánt modelleknek jár, amelyek teljesítik az Nvidia által megszabott minimális hardverkövetelményeket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap