Mobil címkenyomtatóval rukkolt elő az Epson

Az Epson újdonsága Android vagy iOS alapú okoseszközzel működik és meglehetősen sokféle matrica készítésére képes.

Mobil címkenyomtatóval rukkolt elő az Epson

Az Epson a CES-en bemutatott egy mobil címkézőgépet, ami a LabelWorks LW-600P típusjelzést viseli és meglehetősen érdekes funkciókat kínál.

A termék vezérlése meglehetősen egyszerű: csak egy android vagy iOS operációs rendszert futtató okostelefonra vagy egy táblára, illetve az ingyenesen letölthető vezérlőalkalmazásra van szükség és már készülhetnek is az egyedibbnél egyedibb címkék. Az adott androidos vagy iOS alapú eszköz és a címkéző között természetesen vezeték nélküli kapcsolat húzódik, így semmiféle kábellel nem kell bajlódni. A gyártó iLabel alkalmazása több, mint százféle matricadizájnnal érkezik, sőt, még különböző szimbólumokat is tartalmaz annak érdekében, hogy ütős matricákat készíthessünk, amelyek maradéktalanul megfelelnek igényeinknek.

A Bluetooth-os, 6 darab AA elemmel vagy AA akkumulátorral üzemelő címkéző nyolcféle vonalkód típust támogat, emellett pedig akár QR kódok nyomtatására is képes. A rendszer teljesen egyedi matricák készítésére is használható: a matricán szerepelhet az aláírásunk vagy okos eszközünkön tárolt bármelyik fotónk – igaz, utóbbiakat az alkalmazás kéttónusú tartalommá konvertálja és úgy nyomtatja ki. A nyomtató maximális felbontása 180 dpi, ami ezen a felhasználási területen elegendő lehet. A maximálisan alkalmazható szalag szélessége 24 milliméter, a nyomat szélessége pedig maximum 18 milliméter lehet.

Hogy mire használható az újdonság? Az alábbi videó mutat néhány tippet:

Az már világos, hogy a matricánkon szinte bármi szerepelhet. További jó hír, hogy az újdonság segítségével szalagokra, ruhára felvasalható matricákra, fém alapú matricákra, átlátszó matricákra, illetve akár sötétben világító – fluoreszcens – matricákra is lehet nyomtatni. Azoknak, akik valami egészen egyedit szeretnének készíteni, az Epson SDK-t is kínál, ami ingyenesen elérhető bárki számára. Az SDK privát és üzleti célra egyaránt használható.

A címkenyomtató meglehetősen kompakt és könnyű, és használata sem bonyolult: gyakorlatilag kimerül az okoseszközön futó app különböző gombjainak és menüpontjainak nyomkodásában.

Az Epson címkenyomtatója már elérhető: az egyszalagos kiadás 99 dollárba, kétszalagos társa pedig 129 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward