Minimalizálja a szivárgás kockázatát a DeepCool új folyadékhűtője

Az új szett egy nyomáscsökkentővel érkezik, így a hűtőkör belső nyomása szükség esetén automatikusan csökkenthető.

Minimalizálja a szivárgás kockázatát a DeepCool új folyadékhűtője

A DeepCool egy új kompakt folyadékhűtő szettet készített, ami 240 milliméteres hőleadó radiátort kapott és a Castle 240 RGB V2 nevet kapta. Utóbbi alapján már sejthető, hogy az újdonság RGB LED alapú világítást is kapott, amiből ráadásul nem csak a ventilátorokra, hanem a folyadékhűtő blokkal egybeépített szivattyúra is jutott. A szett alapjában véve nem lenne különleges, viszont megold egy fontos problémát, ami korábban a kompakt folyadékhűtő szettek szivárgását okozhatta – legalábbis a DeepCool szerint.

Galéria megnyitásaA vállalat fejlesztőcsapata egy speciális kiegészítővel, egy nyomáscsökkentő „zsákkal” látta el a hőleadó radiátort, amelynek mindössze annyi a feladata, hogy a külső légnyomás-változásokból eredő belső túlnyomást elengedje, így nem kell attól tartani, hogy a belső túlnyomás szivárgást okoz majd a különböző csatlakozásoknál. A hőmérsékletkülönbség miatti légnyomás-változásokat hatékonyan le tudja követni a szeleppel ellátott tasak, így szükség esetén csökkenteni vagy növelni tudja a hűtőkör belső nyomását, attól függően, mire van éppen szükség. A technológia alapját egy rugalmas EDPM hüvely biztosítja, amelynél nem kell tartani attól, hogy a korrózió kárt tesz benne, valamint a magas hőmérsékletnek is ellenáll és nem hajlamos az elöregedésre sem, így üzembiztosnak tekinthető.

Persze a folyadékhűtő szettek többsége desztillált vízzel higított glikol alapú hűtőközeget használ, ami alapjában véve nem jelentene problémát, ám a házban lévő por és egyéb szennyeződések, valamint a folyadék elhasználódása miatt a szivárgás miatti problémák esélye fokozódik. A DeepCool szerint ennek kockázatát csökkenti az új Anti-leak technológiájuk.

Annak érdekében, hogy a szivárgás kockázatát tovább csökkentsék, a folyadékhűtő blokk és a hőleadó radiátor közé IIR (Isobutyline-isoproylene Rubber) alapú csöveket alkalmaztak, amelyeket egyebek mellett a repülőgépek keskeny abroncsainál is hasznának. Ez egy meglehetősen rugalmas anyag, ami a leszállások alkalmával jelentkező extra terhelést is gond nélkül elviseli. A gumicsövek szövetbevonatot is kaptak, ami növeli az ellenállóságukat és az összképre is pozitívan hat.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A szabadalmaztatott technológiától eltekintve a Castle 240 RGB V2 nem különösebben érdekes. A henger alakú folyadékhűtő blokk felső részén egy fix fordulatszámú szivattyú dolgozik, ami 17,8 dB(A) zajszintet produkál a 2500-as percenkénti fordulatszám mellett. A 240 milliméteres hőleadó radiátorra két darab 120 milliméteres légkeverőt szereltek, amelyek egyenként 69,34 CFM levegőmennyiség megmozgatására képesek. A ventilátorok az 500 és 1800 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül dolgoznak, maximális zajszintjük 30 dB(A) alatt marad.

Az új szett az Intel LGA-115x és 2066-os, valamint az AMD Socket AM4-es és TR4-es processzorfoglalatokkal egyaránt kompatibilis. Megjelenésére rövidesen számíthatunk, várható ajánlott végfelhasználói árára azonban még nem derült fény.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap