Minecraftosították a nagy londoni tűzvészt

A Museum of London kezdeményezése a játék segítségével mutatja be a történelmet.

Minecraftosították a nagy londoni tűzvészt

A videójátékok oktatásra való felhasználása nem újdonság, de a Minecraft kiemelkedik ezen a téren. A qCraft moddal kvantumfizikát tanulhatunk, a földrajzhoz Dánia méretarányos játékbeli lemodellezése járult hozzá és ott van maga a Minecraft: Education Edition is.

A legfrissebb ötlet a történelmet veszi fel a listára: a Museum of London kezdeményezése az 1666-os nagy londoni tűzvészt mutatja be. Játékosként a 17. századi London utcáit róhatjuk, beszélgethetünk a helyiekkel, segíthetünk a tűzoltásban és saját terveink alapján újraépíthetjük a fővárost. Július 29-től kezdve három ingyenes interaktív térkép állhat majd rendelkezésünkre mindehhez.

Az első térkép jövő héten érkezik, megtalálhatjuk majd benne a London Bridge-t, a Pudding Lane-t és a régi Szent Pál-katedrálist. A felfedezést elősegítendő kincsvadászatot rendeznek, melyben a katasztrófához vezető események kialakulásához kapcsolódó hanganyagokat találhatunk meg.

A második rész a tűzvész 350. évfordulójára jön ki szeptemberben, ebben lesz majd a tűz keletkezése és elterjedése, míg az utolsó, harmadik epizód jövő februárra várható és az újjáépítés lesz a középpontjában.

A térképek első adagja tehát július 29-től lesz elérhető a múzeum oldalán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward