Minecraft: The Story of Mojang

Dokumentumfilm készült a Mojangról és a Minecraftról, melyet decemberben mutatnak be. Peter Molyneux szerint a játék jobb, mint bármi, amit ő valaha készített.

Minecraft: The Story of Mojang

A Minecraft: The Story of Mojang című dokumentumfilmet a 2 Player Productions készítette, ez a csapat állt a Double Fine Adventure videosorozat mögött is. A film valamikor december elején fog napvilágot látni, a rendező, Paul Owens 7-ét jelölte meg időpontként, de hozzátette, hogy ez még változhat. A dokumentumfilm DVD-n és letölthető formában is elérhető lesz.

Az egész kezdeményezés Kickstarter projektként indult még tavaly februárban. Az alkotók 150 000 dollárt jelöltek meg a munkájukhoz szükséges összegként, és nagy örömükre ennél jóval többet, 210 297 dollárt sikerült összegyűjteniük. A film a Minecraft alkotója, a hihetetlenül gyorsan híressé vált és meggazdagodott Markus "Notch" Persson életét követi nyomon közel egy éven át és mutatja be a médium legnagyobb indie sikersztoriját. A film segítségével megismerhetjük a cég felépítésének hátterét, a rajongókkal készített riportokból pedig megtudhatjuk, mit jelent számukra a Minecraft életérzés. Többek között olyan gyerekek is megszólalnak, akiknek az iskolában tanítják a Minecraftot, és a játékipar olyan nagyjait is hallhatjuk nyilatkozni, mint Tim Schafer, Peter Molyneux, Chris Hecker, Mike Krahulik és Jerry Holkins.

A film egyik érdekes pillanata, amikor Peter Molyneux a következő szavakkal ismeri el a játék nagyságát: "Sokkal jobb, mint bármilyen istenjáték vagy más, amit valaha készítettem. Ez így van, ez tény." Egy másik érdekes momentum, amikor egy kislány elmondja, hogy az egyetlen dolog, amit utál a Minecraftban az, hogy mindenki mindig csak róla beszél. Az alábbi film a Kickstarteres felhívásban látható koncepciót tartalmazza, de jó képet kaphatunk belőle, milyen a végleges alkotás: vannak benne mosolygós vidám svédek és muffinok is minden mennyiségben.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward