Mindenhol érthető lesz a Metal Gear Solid V üzenete

Kojima szerint a játék üzenete és témája nagyon fontos. Kérdés azonban, hogy milyen messzire mehet el, hogy az még befogadható legyen a nagyközönség számára.

Mindenhol érthető lesz a Metal Gear Solid V üzenete

Hideo Kojima szerint a Metal Gear Solid V egy igazi globális termék lesz, ami mindenhol és mindenki számára érthető lesz. Elmondta továbbá, hogy az Egyesült Államok egy kifejezetten fontos piac a játék számára: "A legtöbb Metal Geart az Egyesült Államokban adjuk el, egyben ez a legnagyobb videojátékos piac is, illetve itt tartják a legnagyobb játékshow-t, az E3-at. Természetes, hogy szembe akarunk szállni a legjobb játékokkal, és sikert elérni ezen a piacon. De nem csak ott, hanem globálisan is."

Kojima szerint a Metal Gear Solid V-ben a V nem csak az ötöst jelöli, hanem a "Victory"-t (győzelem) is. A győzelmet pedig úgy szeretné elérni, hogy nem csak grafikában fejleszt tovább, hanem a játék mélységeit is bővíti.

"Az utóbbi 15 évben a hardver sokat fejlődött, de úgy érzem, hogy a játékok mögött meghúzódó mondanivaló, a háttér nem igazán. Itt szeretnék előrelépni, de ha túl sokat vállalok be, akkor lehet, hogy Japánban nem fogják venni annyira a játékot. Nem csak a grafikát szeretném fejleszteni, hanem a játék minőségét is."

Kojima szerepe, mint játéktervező és író nem először kerül szembe azzal a ténnyel, hogy producerként is dolgozik a Metal Gear Solidon. Korábban a Ground Zeroes esetében nyilatkozta azt, hogy nagyon mély és kemény témákat szeretne boncolgatni, de ez lehet, hogy az eladások rovására megy majd. Azonban azt is elmondta, hogy a benne viaskodó designer és producer között a designer áll nyerésre, és inkább bevállalós lesz.

Kojima megerősítette, hogy a Metal Gear Solid V különböző tabletes lehetőségeket is kínál majd, szerinte ugyanis ez, és a felhő képezi a jövőt.

Ha esetleg lemaradtatok volna az E3-as előzetes bővített, brutális jelenetekkel kiegészített, 18-as karikás változatáról, akkor tessék:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward