Mindenhol egyszerre érkezhet a PlayStation 5

Mindenhol egyszerre érkezhet a PlayStation 5

A PlayStation 4 tulajdonképpen tényleg globális rajtot vett, a Sony nagyon jó érzékkel árasztotta el Észak-Amerikát és Európát, de még a Közel-Keletet is, míg az Xbox One sokáig nagyon nehezen volt hozzáférhető Amerikán kívül. A stratégia bejött, hiszen egy hasonló rajt azért is fontos, mert ha egy konzol az adott régióban nem megfelelően elérhető, akkor sokan dönthetnek úgy, hogy inkább a másikat veszik meg, ez pedig elindít egy lavinát: onnantól kezdve már a barátok, ismerősök is inkább ezt a konzolt választhatják majd, hogy együtt tudjanak játszani.

Érdekes módon a PlayStation 4 nagy globális rajtjából pont Japán maradt ki, ahol csak három hónappal később vált elérhetővé a konzol. A Sony itt valószínűleg úgy taktikázott, hogy hagyományosan az Xbox úgysem tudott labdába rúgni a Sony hazájában, így inkább "feláldozták" ideiglenesen a hazai piacot, tudván, hogy bármikor is indulnak el, sikeresek lesznek, a készletet pedig a kritikusabb piacokra összpontosították.

Most azonban a Sony Interactive Entertainment ügyvezetője, Jim Ryan arra utalt, hogy ez megváltozhat a PS5 esetében: "A három hónapos késés eldöntésében én is alaposan benne voltam annak idején. Megvoltak a megfelelő alapok a döntés meghozására, de manapság már nem feltétlenül gondolom úgy, hogy a legjobb ötlet volt. Sok vita előzte meg, de talán lettek volna más opciók is" - nyilatkozva.

Konkrétumokat nem mondott, de úgy tűnik, hogy a Sony ezúttal tényleg globális rajtot tervez az új konzol számára, amiből már a hazai piac sem marad ki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap