Minden WP8-as Lumia megkapja a Windows 10-et

A Microsoft átfogó frissítésre készül az új mobilos operációs rendszer érkezésével.

Minden WP8-as Lumia megkapja a Windows 10-et

Jelenleg még bőven a Windows Phone 8.1 koráról beszélhetünk, mivel az aktuális mobilos rendszer utódja csak valamikor 2015-ben futhat be. Viszont az információmorzsák elhintése már most kezdetét vette. Ezúttal maga a Microsoft szolgált újdonsággal.

A szoftveróriás a Windows 10-et szeptember végén jelentette be hivatalosan, és az már akkor kiderült, hogy ezúttal a redmondiak tényleg egy olyan rendszert készítenek, ami azonos verziószámmal lesz jelen minden lényegesebb platformon. A jövőben az asztali gépeken, a notebookokon, a táblagépeken és még az okostelefonokon is a Windows 10 lesz jelen. Az asztali kivitel képességeit szemrevételezni is lehetett a leleplezést követően, azonban a mobilos variánsról egyetlen szó sem esett a bemutató ideje alatt. Most viszont kulcsfontosságú információkra tehettünk szert, ráadásul hivatalos forrásból. Egy új bejelentésnek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy a Windows 10 nem fogja látványosan jobban terhelni az okostelefonok hardverét, mint most a Windows 8.

Hogy ez miből derült ki? Szokatlan módon máris megtudhattuk, hogy mely készülékek állhatnak majd sorba a frissítésért a megjelenését követően. Meglepő, de örülhet mindenki, akinek olyan Lumia telefonja van, mely már a Windows Phone 8-cal került a boltokba. Ugyanis minden jel szerint olyannyira nem lesz gépigényes a mobilos Windows 10, hogy a leggyengébb Windows Phone 8-as hardvereken sem lesz vele probléma, ami rendkívül örömteli.

Nokia Lumia 520

Ennek fényében például még népszerűbb lehet a Lumia 520, amit egyszerűen nem tud teljesen leváltani a Microsoft. Az 520-as modell már a Windows Phone 8 esetében is az egyik leginkább kedvező árú készülék volt, és mivel még mindig forgalmazzák, mert óriási igény mutatkozik rá, minden bizonnyal a Windows 10-re frissülő készülékek között is ez lesz a legolcsóbb. Ez a készülék így nemcsak, hogy rendkívül kedvező ár-érték arányt nyújt már, hanem a szoftveres frissességet is biztosítja hosszú időre, ami szintén nagyon fontos napjainkban. A tisztán látás végett a Lumia 520 mindössze két 1 GHz-es órajelen üzemelő Krait magot tartalmaz a Qualcomm MSM8227 lapka révén, és a rendszermemóriája is csak 512 MB-os méretet öltött. Így érzékelhető igazán, hogy mennyire egyszerű vasról beszélhetünk.

A friss fejleményről sajnos nem hivatalos közleményben számolt be a Microsoft, hanem mindössze egy egyszerű Twitter bejegyzésben, amit a Lumiák hivatalos oldalán tett közzé. Ez a fajta kommunikáció mostanában egyre kedveltebb a vállalatok részéről, hiszen így közvetlenül az őket követő felhasználóknak tudnak üzenni, ami igazából jó dolog, viszont így mélyebb részletekről nem es(het)ett szó, például a mostani hír kapcsán sem.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward