Minden konzolos játékot lelőne a PES-en kívül a Konami

A legfrissebb beszámolók szerint a PES-sorozat kivételével nem készít több AAA-kategóriás játékot a Konami.

Minden konzolos játékot lelőne a PES-en kívül a Konami

A legfrissebb beszámolók szerint a Konami minden AAA-kategóriás konzolos játékfejlesztését lelőtte, egyedül a Pro Evolution Soccer-sorozatot hagyja meg. Később persze az eladások függvényében könnyen lehet, hogy ez is a kukában fog landolni, de a kiadó nem olyan régen szerezte meg az Euro 2016 licencét, így jövőre vélhetően még mindenképp folytatódik a focis széria. Az információról először a francia Gameblog számolt be ma, de az Eurogamer a saját forrásai alapján úgy értesült, hogy igaz. Ráadásul nem csak ez támasztja alá a fentieket: a mai napon távozott a FOX Engine globális technológiai igazgatója, Julien Merceron - akinek pont a kiadó irányváltása nem tetszett.

Meg kell jegyezni, hogy a Konami egyébként sem rendelkezett egyetlen bejelentett AAA-kategóriás játékkal, jelenleg a most befejezett Pro Evolution Soccer 2016-on kívül még a Metal Gear Online, a Metal Gear Solid 5 különálló online része készül biztosan.

Korábban mi is többször beszámoltunk már arról, hogy a Konami nagyrészt elfordulna a csúcskategóriás játékok fejlesztésétől, és inkább a mobilokban látja a jövőt, azt azonban még nem gondoltuk akkor, hogy a teljes palettáját kukázza ezen a fronton a kiadó.

A Konami egyébként mostanában amúgy sem éppen pozitívan szerepel a hírekben. Ahogy azt megírtuk, a neves japán üzleti magazin, a Nikkei beszámolója szerint a cég rettenetesen bánik az alkalmazottaival, ráadásul Hideo Kojima, és a teljes Kojima Productions csapat is kilépett a vállalattól. Utóbbival kapcsolatban a pontos okok azóta sem derültek ki, de a legfrissebb információk szerint a Konami sokallta a Metal Gear Solid V állítólagos 80 millió dolláros fejlesztési költségét, aminek szintén köze lehet ahhoz, hogy a jövőben már nem akar nagyobb projekteket finanszírozni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward