Minden Galaxy M Android 9.0-ra frissült

Újabb három okostelefonra indította el a Samsung a One UI grafikus felületet az Android Pie rendszerrel.

Minden Galaxy M Android 9.0-ra frissült

A Samsung a Galaxy M-széria első tagjait az idei év legelején még az Android 8.1 operációs rendszerrel küldte bevetésre, és ezért sokan kritikával illették akkor. Most viszont minden eddig megjelent Galaxy M modell számára elindította a vállalat az Android Pie frissítést, ami remek hír a tulajdonosok számára.

Elsőként a Galaxy M30-ra, majd röviddel ez után a Galaxy M10-re és a Galaxy M20-ra is befutott az a rendszerfrissítés, ami készüléktől függően 1-2 GB körüli méretet öltött a különböző eszközök esetében. Ezek az okostelefonok a főverziós frissítés révén nemcsak a Google által biztosított újításokba kóstolhatnak majd bele az újabb Android kiadás révén, hanem már a Samsung teljesen új grafikus felhasználói felületével is megismerkedhetnek. A One UI radikális módosításokat hoz, melyeknek köszönhetően az okostelefonok kényelmesebben használhatóvá válnak, és jobb funkcionalitást biztosítanak, mint korábban. Mivel egy nagy frissítésről van szó, ajánlott gondoskodni a stabil és gyors internetkapcsolatról, valamint a megfelelő töltöttségi szintről a letöltés és a telepítés megkezdése előtt. A Samsung azt is megemlíti a változáslistában, hogy néhány program külön frissítésre fog szorulni az új rendszer telepítését követően, szóval ezzel is számolni kell.

Galéria megnyitása

A mobilokon a frissítést követően egy természetesebb hatású színvilág fogadja majd a tulajdonosokat, és több dolog is megváltozott például a beállításokon belül, így ezt érdemes lesz a telepítést követően bejárni. Azok az elemek a programokban és az operációs rendszerben, amik a használat során sűrűn kellenek, sokszor van rájuk szükség, a kijelző aljához közelebb kerültek, hogy könnyebben hozzáférhetőek legyenek egy kezes használat esetén is. És egy új éjszakai módot is bevezetett a Samsung egyebek mellett, ami az esti használatban jobban fogja óvni a szemet. Az értesítésekben már a képek is megjelenhetnek majd az üzenetekből, és egyszerűen lehet válaszolni az értesítési sávról, az értesítési kategóriák pedig egyszerűbben kezelhetőek majd.

A Samsung saját billentyűzete már új hangulatjeleket sorakoztat fel, és képes idomulni a színe a beállításokban kiválasztott, globális témáknak a színéhez, ezáltal összefüggőbb lesz a grafikus felület látványa. Van már itt lebegő billentyűzet is, amit át lehet méretezni, sőt, még áttetszőség is állítható, de lehet más paramétereit is aprólékosan hangolni, például a hosszú érintések időtartamát. A különböző teljesítménymódokat a vállalat összefésülte az energiasémákkal, így ezeket már egy helyen lehet kezelni. A tárcsázóban akár 2000 előzmény is felhalmozódhat anélkül, hogy a régebbiek törlődnének, és lehet rendezni az előzményeket bejövő és kimenő szerint, nem kell mindent egyben nézni. Az elmentett kontaktokat pedig könnyebben kezelhetővé tette a Samsung.

A fotózásnál több módosítás is történt, egyebek mellett az új Témák mód optimalizálva lett úgy, hogy már a színbeállításokat is tudja befolyásolni a különböző helyzetekhez, szóval nagyobb különbségek lesznek az opciók között. A galériában új eszköz jelent meg a képek szerkesztésére, így a program elhagyása nélkül lehet mindenféle változtatást végrehajtani. A szimpla fájlkezelő pedig kapott egy olyan analitikai megoldást, ami segít majd a tárhely karbantartásában, és már az sem gond, ha valamit el akar rejteni az ember, erre is lehetőséget nyújt a program. A frissítés után kevesebb előre telepített program fogadja majd a tulajdonosokat, ami dicséretes, de lesz olyan új app, ami korábban nem volt, ilyen az Amazon Prime Video.

A Galaxy M-széria egyébként nem mindenhol érhető el világszerte, de ahol jelen van, ott eléggé népszerű, elsősorban Indiában fogy jól, ott már több millió kelt el ezekből az okostelefonokból. És így, hogy már elérhető rájuk a legújabb Android, valószínűleg még több érdeklődő figyelmét kelthetik majd fel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap