Milyen lesz az új Sim City?

A Glassbox motorra épülő új SimCity online játéklehetőséget is tartalmaz majd, és központi szerepet kap benne a nem megújuló erőforrások és a környezetvédelem kérdése.

Milyen lesz az új Sim City?

Ahogy már korábbi cikkünkben is írtuk, jövőre fog megjelenni a Maxis legújabb Sim City játéka, melyet a Glassbox motor fog hajtani. A Glassbox a Maxis és az EA közös új fejlesztése, kifejezetten bonyolult és összetett szimulációkhoz találták ki. A hagyományos szimulációs-stratégiai játékokban a történéseket statisztikai alapon számolják, a grafika és az animációk csak ezek reprezentálását szolgálják. Az új motor az ellentétes megközelítéssel dolgozik: az adatokat az animációk alapján hozza létre, így sokkal jobb és pontosabb képet kapunk a városunkban zajló folyamatokról. Egy forgalmi dugó pl. nem azért fog kialakulni, mert a statisztikák szerint az adott út nem tudja lekezelni az adott forgalmat, hanem a játék ténylegesen figyeli a rajta átmenő szimulált járművek mozgását.

Dan Moskowitz, a fejlesztők vezetője az egységekről, erőforrásokról, pályákról, ügynökökről és összefüggéseikről mesél az alábbi betekintő videóban, amelyből azt is láthatjuk, hogy a játék a ténylegesen nyomon követi a szállított termékek és erőforrások útját. (A video nem a grafikát demonstrálja, hanem a motor működését, tehát a végleges verzió nem így fog kinézni.)

A Sim Citynek ez lesz az első olyan verziója, amelyben online is játszhatunk, ha ezt a lehetőséget választjuk, városunk működése kihatással lesz a régiónkban élő szomszédainkra: füstölgő gyáraink és erőműveink beszennyezhetik a környező városok levegőjét. Persze nemcsak negatív módon lehetünk hatással szomszédainkra, ha pl. tűz üt ki a mellettünk lévő városban, besegíthetünk mi is az oltásba. Az érdekesnek ígérkező multin kívül, amelyben egyszerre maximum 16-an játszhatunk a Sim City másik erős közösségösszetartó ereje abban fog rejleni, hogy támogatni fogja a játékosok által készített modokat is.

A fejlesztésben Davis Guggenheim Oscar-díjas filmrendező is részt vesz - a dokumentumfilmjeiről híres rendező a környezetvédelem aspektusaival foglakozik, amely a játék egyik központi témája lesz. A rendelkezésünkre álló erőforrások (szén, kőolaj stb.) nem lesznek kimeríthetetlenek, ha elfogynak, és nem tudjuk őket pótolni, az gazdaságunk összeomlásához vezethet, ezért nem árt majd a megújuló erőforrásokat előnyben részesítenünk.

A játék minimális rendszerkövetelményei a következőképp alakulnak:

Processzor: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4000+ vayg jobb / Intel Core 2 Duo Processor 2.0GHz vagy jobb

Oprendszer: Windows XP/Vista/7

RAM: 1.5GB (Windows XP), 2GB (Windows Vista / Windows 7), 2GB (integrált GPU)

Videókártya: ATI X1800 vagy jobb, nVidia 7800 vagy jobb, Intel 4100 Integrated Graphics vagy jobb (mindegyikhez minimum 256MB RAM és Shader 3.0 vagy jobb támogatás)

DVD-ROM: 8x vagy jobb

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward