Milliószámra veszíti játékosait a Blizzard

De nem kell aggódni, mert új játékok készülnek, amivel visszaállítják a helyzetet.

Milliószámra veszíti játékosait a Blizzard

Az Activision Blizzard pénzügyi beszámolójából kiderül, hogy a Blizzard 27 millió havonta aktív játékossal rendelkezett 2021 első negyedévében. Ez ugyan elég tisztességes szám, azonban 2 millióval kevesebb, mint az azt megelőző negyedévben. A Blizzard összességében három év alatt az aktív játékosainak 29%-át veszítette el.

Hozzá kell tenni persze, hogy a Blizzard nem adott ki teljesen új játékot a 2016-os Overwatch óta. A World of Warcraft természetesen kapott kiegészítőket és megjelent a Classic, a Heroes of the Storm azonban feladta a harcot, a Warcraft 3 felújított változata csúfos kudarc lett, a Starcraft 2 és a Diablo 3 körül pedig csökkenőben van az érdeklődés.

Ezzel tehát továbbra sem áll kiemelkedően a Blizzard szénája, ami talán magyarázat arra, hogy miért igyekszik egyre jobban rátelepedni az Activision, és miért távozott több vezető és veterán munkatárs is az elmúlt években, köztük a társalapító Mike Morhaime, vagy éppen Jeff Kaplan.

Persze azért katasztrofális helyzetről nincs szó. Éves összehasonlításban 7%-kal nőtt a Blizzard bevétele, ami leginkább a World of Warcraft: Shadowlands jó fogadtatásának köszönhető, így tehát 483 millió dollár folyt be a céghez. 

Ami a jövőt illeti, jelenleg a Burning Crusade Classic kiadását várhatjuk a legközelebb, illetve aktívan készül a Diablo 2: Resurrected is, aminek szintén meg kellene jelennie még idén. Szintén idén adják ki a tervek szerint a mobilos Diablo Immortalt, a háttérben pedig ezerrel készül az Overwatch 2 és a Diablo 4, melyek megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen.

A Blizzard közölte, hogy több mobilos fejlesztésen is dolgoznak, de hogy ezek pontosan mik lehetnek, azt nem tudjuk. Még 2018-ban röppentek fel olyan hírek, hogy a stúdió a Pokémon Go mintájára készítene egy játékot, csak éppen a Warcraftra építkezve, így nem kizárt, hogy a különböző projektek közül ez az egyik.

Csak remélni lehet, hogy a készülő játékok valamelyest helyreállítják a Blizzard elmúlt években némileg megtépázott renoméját, ami néhány közepesen sikerült World of Warcraft-kiegészítővel kezdődött, és abban kulminálódott, amikor mindenki legnagyobb csalódottságára a BlizzConon bejelentették, hogy a következő Diablo-játék bizony mobilokra érkezik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap