Mikor jöhetnek újra 5G-s Huawei mobilok? A cég elnöke válaszolt.

Elképesztően nehéz helyzetben van a Huawei a pofonok sorozatát követően, de egyelőre próbál pozitív maradni.

Mikor jöhetnek újra 5G-s Huawei mobilok? A cég elnöke válaszolt.

A Huawei mindent megtesz, ami tőle telik, és bár azt túlzás lenne állítani, hogy úgy tud haladni a fejlesztéseivel, mintha nem is lennének a korlátozások, de lépdel előre olyan tempóval, amire jelen körülmények között képes. A cég elnöke a Huawei Connect keretében adott interjút, amiben beszélt arról, hogy mi a helyzet az 5G-vel.

Az 5G jelentette volna eredetileg a Huawei számára az igazi kitörési lehetőséget, minden területen megpróbált piacvezetővé válni, ahol csak lehet az 5G-vel érvényesülni. Kiváló termékeket tett le az asztalra, és nagyon szépen haladt előre, de végül az 5G-vel a vesztébe rohant. Az Egyesült Államok az 5G hálózati eszközöket alapul véve kiáltotta ki nemzetbiztonsági kockázatot jelentő entitásnak a céget, amit egy a mai napig tartó korlátozás sorozat követett.

Galéria megnyitása

Mostanra a Huawei az összes chipgyártótól el lett vágva, akinek olyan technológia áll a rendelkezésére, amivel képes lenne előállítani a cég számára megfelelő rendszerchipeket. Cserébe a Qualcomm szállíthat neki megfelelő lapkákat az okostelefonok és más eszközök számára, de csak a Qualcomm van ilyen helyzetben, és mint azt megtudhattuk, az 5G technológiákhoz semmilyen módon nem férhet hozzá a cég.

Ennek megfelelően még az integrált 5G modemes rendszerchipeket s úgy szállítja a Xiaominak, hogy azokban az új generációs hálózati komponens nem használható ki. Legutóbb éppen a Nova 9 széria jelent meg 4G LTE hálózati modemmel a Snapdragon 778G rendszerchipet alkalmazva. De Eric Xu, a Huawei elnöke úgy nyilatkozott, hogy ez a helyzet nem végérvényes.

Galéria megnyitása

Elmondta a szakember a Huawei Connecten, hogy most nagyon nehezen lehet 5G-s Huawei készülékekhez jutni, és sajnos azt is el kellett ismernie, hogy ez valószínűleg nem fog egyhamar megváltozni. Ugyanakkor hozzátette Eric Xu, hogy a vállalat egyáltalán nem tekinti a jelenleg egy végleges állapotnak.

Mindent megtesznek azért, hogy kemény munkával újra sínre tegyék a mobilos ágazatot, ha ez nem is lesz egyszerű feladat az új generációs hálózati támogatás biztosítása nélkül. Eric Xu meglátása szerint néhány évbe bele fog telni az, hogy a Huawei újra 5G-s okostelefonoknak a fejlesztésébe foghasson, de eljön majd ennek az ideje.

Galéria megnyitása

„A Huawei a túlélésért sok technikai problémával néz szemben, és igyekszik ezeket megoldani, miközben a tehetséges szakembereket megtartja. Sőt, a Huawei még ki is nyújtja a kezét, hogy átölelje a világ legjobb tehetségeit, hogy velük tudja a vállalat elérni a túlélési folyamatban elébe gördülő akadályoknak a leküzdését a végső túlélésért.” – mondta Eric Xu.

Azt is hozzátette a szakember, hogy a cégen belül a HiSilicon helyzete nem változott azzal, hogy a vállalat nem gyártathat lapkákat. Nem kell attól félni, hogy ez lehúzza majd a rolót. Kiemelte a szakember, hogy közvetlenül ez sosem hozott profitot a Huawei számára, szóval nem függ a működtetése attól, hogy mi a helyzet a chigyártás terén. Persze azért be kell azt látni, hogy ez erősen ki van sarkítva, de bízunk abban, hogy a nagyon sok tehetséges szakembernek munkát adó részleget valóban tudja még a jövőben hasznosítani a vállalat.

Galéria megnyitása

„Most a Huawei a túlélés folyamatában van, ebben a folyamatban a különböző vállalatok különböző választási lehetőségekkel rendelkeznek, számos vállalat választja a méretének csökkentését, az elbocsátásokat, azonban a Huawei az ellenkező utat választotta.” – zárta az interjúját a szakember.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap