Microsoft Sway: az Office család legújabb, kreatív tagja

Az Office szoftvercsomag egy új, főként webes tartalmak készítéséhez használható tartalomszerkesztővel bővül, ami sok új lehetőséget tartogat a felhasználók számára.

Microsoft Sway: az Office család legújabb, kreatív tagja

A Microsoft egy új tartalomszerkesztő eszközzel bővíti az Office szoftvercsomag repertoárját. Az újonc a Sway nevet kapta, és magát a formátumot is így hívják, amit létrehozhatunk vele.

A Sway a Microsoft szerint egy új, hatékony módja az önkifejezésnek, illetve az ötletek bemutatásának, életre keltésének. Az új tartalomszerkesztő alkalmazással a jelek szerint webes tartalmak hozhatóak létre, amelyek PC-n, illetve mobileszközökön egyaránt hatékonyan megjelenhetnek, sőt, a tartalom még az érintőkijelzőkkel, illetve a változó méretű kijelzőkből adódó, tartalomelrendezéssel kapcsolatos kihívásokkal is megbirkózik.

Hogy pontosan mire is jó a Sway? Az alábbi videó megmutatja.

Az új tartalomszerkesztő alkalmazás lehetőséget ad különböző tartalmak beágyazására, sőt, felhő alapú tárhelyről is fogad tartalmakat. Az adott PC helyi tartalmai ugyancsak felhasználhatóak Sway készítésére, de jó eséllyel ezeket csak azután lehet beimportálni, miután fellőttük őket a felhőbe – legalábbis jelenleg úgy tűnik. A Sway Facebook, Twitter és YouTube tartalmak beágyazását is lehetővé teszi.

A felhasználók a különböző tartalmak elrendezésében, illetve a végső dizájn kialakításában természetesen bizonyos fokig szabad kezet kapnak, de a Sway képes a tartalmak automatikus, dinamikus elrendezésére is, ami sok esetben könnyítheti meg a munkát. A Sway mögött intelligens algoritmus dolgozik, amely a dizájnerek szaktudását próbálja kamatoztatni a minél látványosabb, használhatóbb végeredmény érdekében.

A dolgok jelenlegi állása szerint úgy tűnik, hogy a Sway végleges változatának megjelenéséig még sok teendő van, így a tartalomszerkesztő app új funkciókat, illetve új tartalomelrendezési opciókat is kaphat a jövőben.

A Sway már kipróbálható, az érdeklődők itt jelentkezhetnek "tesztelőnek". A Microsoft illetékesei természetesen szívesen fogadják a felhasználói visszajelzéseket is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward