Mi Mix 3: 5G támogatás és 10 GB RAM

Mi Mix 3: 5G támogatás és 10 GB RAM

A Xiaomi október 25-én fogja bemutatni a legújabb Mi Mix modellt. Ez a mobil már az eddigiek alapján is igazán érdekesnek ígérkezett, hiszen az egész előlapját egy megjelenítő fedi majd le bemetszések nélkül, és a frontkamerát a készülék szétcsúsztatásával lehet majd használatba venni. De ha ez nem lenne elég, a legfrissebb előzetesek alapján más különlegességeket is tartogat majd a masina.

Minden jel szerint az új generációs csúcsmodellnél már számolni lehet az 5G támogatással, a rendszermemória kapacitása pedig elérheti akár a 10 gigabájtot is. Ha valóban így alakul, mindkét dologban elsőséget érhet el a vállalat, hiszen 5G támogatást nyújtó okostelefont erre az évre még szinte senki nem várt, és a 10 gigabájtnyi RAM is csak kiszivárgott információk szintjén merült fel az Oppo Find X esetében, hivatalosan semmilyen mobil nem érhető el ennyi memóriával.

Galéria megnyitása

A Xiaomi korábban már villantott olyan fotót, amin egy 5G tesztelésére átalakított Mi Mix 3 volt, de most úgy fest, hogy a vállalat nem kizárólag néhány prototípust tervezett ebből a mobilból az új hálózathoz idomítva. Az előzetesek alapján elképzelhető, hogy olyan kereskedelmi forgalomba szánt konfigurációt is készít majd a Xiaomi a készülékből, ami egyebek mellett már 5G támogatással is fel lesz vértezve. A kínai alakulat egyébként szoros együttműködésben dolgozik a Qualcommal, szóval azt biztosan ki lehet jelenteni, hogy a Qualcommtól származó 5G hálózati egység kerülhet majd a Xiaomi Mi Mix 3-ba, akármilyen formán is lesz felvezetve az 5G támogatás. A készülék nagy valószínűséggel a Snapdragon X50 modemet vonultathatja fel egy felsőkategóriás Snapdragon rendszerchip mellett, olyan lapka ugyanis tudomásunk szerint még nem elérhető, amiben lenne integrált 5G modem. A Snapdragon X50 elméletileg akár 5 Gbps-os letöltési sebesség elérését is lehetővé teszi majd ideális környezetben (a legutóbbi információk szerint 4,51 Gbps a rekordja), és nagyon alacsony késleltetéssel fog üzemelni.

Galéria megnyitása

Az 5G mellett az már igazából kevésbé meglepő, hogy a Xiaomi a Mi Mix 3 modellt akár 10 GB memóriával karöltve is a boltokba küldheti, mert bár a legtöbb gyártó még a csúcsmodellek esetében is megállt 4 vagy 6 GB-nyi RAM mellett, mindig jönnek olyan eszközök, melyek csak azért is rálicitálnak a konkurenciára. Az Android operációs rendszer köztudottan szereti a rendszermemóriát, de nem igazán lehet olyan helyzetet elképzelni – még szélsőséges esetben sem –, amikor 8 GB ne lenne elegendő, a 10 gigabájt RAM már tényleg hihetetlenül sok egy mobil fedélzetén.

Galéria megnyitása

Kíváncsian várjuk, hogy milyen lehetőségekről esik majd szó a Xiaomi Mi Mix 3 jövő heti bemutatóján, hogyan lesz felvezetve az 5G hálózati támogatás, és ténylegesen a porondra áll-e az első 10 GB memóriával szerelt okostelefon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap