Mi a helyzet a System Shock 3-mal?

Elvileg még mindig készül, de néhány dolog kicsit gyanús.

Mi a helyzet a System Shock 3-mal?

Miután már hónapok óta nem hallani semmit a System Shock 3-ról, a korábbi pletykák ismeretében egyre inkább arra az álláspontra kezdtek jutni az emberek, hogy a fejlesztést lelőtték és a projekt eltűnt a süllyesztőben. Most azonban Walter Somol, az Otherside stúdió egyik alelnöke bejelentkezett, és közölte, hogy a játékon továbbra is dolgoznak (igaz, jelenleg otthonról), és az is kiderült, hogy a fejlesztés átkerült az Unreal Engine 4-re.

"Az új koncepciónk kezd összeállni, és nagyon izgatottak vagyunk. Nagyon menő és különleges művészeti stílust alkottunk, és a játékmenet is kezd összeállni az Unreal Engine 4 alatt. Tudom, hogy ez nem túl sok, de jelenleg többet sajnos nem mondhatok" - közölte Somol.

Néhány furcsaság azonban akad. Az Otherside ugyanis két stúdióval rendelkezik, amiből az egyik Bostonban, a másik pedig Austinban található. Somol a bostoni csapat főnöke, azonban a System Shock 3-on az austini csapat dolgozott, erről pedig tavaly több forrás is megerősítette, hogy feloszlatták, és ezzel befejeződött a System Shock 3 fejlesztése is.Az Otherside közösségi médiás oldalain sincs semmi frissítés, és a játékkal kapcsolatban sem közöltek semmit a fenti sorokon kívül.

Azt mindenesetre biztosan tudjuk, hogy olyan kulcsfontosságú emberek távoztak, mint a projekt vezetője, a fő játéktervező, az író és a vezető programozó, ezt akkor mindannyian egyértelművé tették LinkedIn-en. Az egykor szintén az Otherside-nál dolgozó közösségi menedzser pedig megerősítette, hogy szélnek eresztették a csapatot, és ugyan a projekt törlését nem tudta megerősíteni, azt viszont igen, hogy nagyon-nagyon el volt maradva a fejlesztés a várakozásokhoz képest.

Szegény System Shock 3-nak tehát nincsen éppen egyszerű sorsa. A fejlesztést még akkor kezdte el az Otherside, amikor a Starbreeze vállalta a kiadást, és részben finanszírozta a projektet. Mint azonban azt már valószínűleg mindenki tudja, a Starbreeze helyzete nagyon rosszá vált, csődvédelmet kértek és teljes átalakításba kezdtek.

Hogy legyen valamennyi készpénzük, elkezdték "visszaadni", eladni különböző címeket, így történt, hogy Warren Spector csapata, az Otherside tulajdonképpen minden jogosultságot visszakapott a System Shock 3-mal kapcsolatban.

Annak idején a Starbreeze azt közölte, hogy 12 millió dollárral szállna be a fejlesztésbe, ám az nem derült ki, hogy ebből pontosan mennyit rakott bele, mielőtt vissza kellett adni a jogokat. Mindenesetre a két fél abban maradt, hogy a Starbreeze-t a játék megjelenése után kompenzálják majd a bevételből.

Így tehát, habár biztató, hogy a System Shock tulajdonképpen visszakerült ahhoz a Warren Spectorhoz, akinek eleve köszönhetjük a sorozatot, azonban a jelenlegi helyzet alapján arra lehet következtetni, hogy a fejlesztést valamikor az elmúlt hónapokban teljesen rebootolhatták. Ez pedig azt jelenti, hogy egy jó ideig még biztosan nem számíthatunk a megjelenésére.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap