Metal Gear Remake - A Konami közbelép

Mindez azért érdekes, mert hónapokkal ezelőt a kiadó még áldását adta a rajongói projektre. Vajon mi történhetett?

Metal Gear Remake - A Konami közbelép

A Metal Gear-t talán senkinek sem kell bemutatni, ha mégis, akkor legyen elég annyi, hogy a lopakodós játékok őséről beszélhetünk, mely 1987-ben jelent meg MSX2 rendszerekre. Ezen felül ez volt Hideo Kojima első játéka, ebben bújhattunk először Solid Snake bőrébe. A sorozat azóta rengeteg részt élt meg, a legutóbbi nagy durranás pedig az volt, hogy a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain PC-re is ellátogat. Most viszont kanyarodjunk vissza a rajongói kezdeményezésű Metal Gear Remake-hez.

Az Outer Heaven nevű moddercsapat idén májusban jelentette be, hogy a '87-es klasszikus teljes értékű felújításán dolgozik. Állításuk szerint a Konami beleegyezését adta a projektre, feltéve, ha a végeredményért nem kérnek pénzt. Ez eddig rendben is van, a csapat megkezdte a munkálatokat, a Metal Gear Informer viszont nemrég egy váratlan nyilatkozatot kapott tőlük: le kell állniuk a projekttel.

[justify ]"Sajnos nem folytathatjuk tovább a projektet, mivel úgy tűnik, hogy a Konamis srácok nem tudtak megegyezni a döntésben, ezért nem maradt más választásuk, minthogy leállítsanak minket. Ennek ellenére köszönünk minden segítséget és támogatást amit a Konamitól, az MGInformertől, a Kotakutól, stb. kaptunk. Legfőképp pedig azt, amit a rajongóktól."[/justify]

A közleményből kiderül továbbá, hogy David Hayter, Snake eredeti hangja is beszállt a buliba, Ubisoft és Insane Games fejlesztők segédkeztek, valamint Paul Eiding is beugrott volna kameózni. Szomorú hír ez tehát a Metal Gear rajongóknak. Még utoljára nézzetek meg egy előzetest, ami enyhítheti - vagy épp fokozhatja - fájdalmatokat. Bennünk viszont felmerült a kérdés, vajon miért változtatta meg döntését a Konami: lehetséges, hogy saját felújított verziót akarnak készíteni?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward