Mennyire vagy Freddie Mercury? A Google megmondja.

A Google ezúttal meglehetősen érdekes lehetőséget nyújt a mesterséges intelligenciáját felhasználva.

Mennyire vagy Freddie Mercury? A Google megmondja.

A gépi tanulásra, mesterséges intelligenciára rendkívül sokat fordít a Google. A vállalat nagyon sok pénzt költ kutatásra és fejlesztésre, és időnként készít olyan szolgáltatásokat, amikkel megpróbálja a felhasználók számára bemutatni, hogy milyen lehetőségek rejlenek ebben a technológiában. Ennek köszönhetően jött most létre a FreddieMeter, ami nemcsak szórakoztat, de jó célt is szolgál.

Ezúttal a YouTube, a Google Creative Lab és a Google Research csapata fogott össze egy projektért, melynek keretében a Quenn, a Universal Music Group és a Hollywood Records partnerségében létrehozták a FreddieMetert. Ami egészen pontosan arra szolgál, hogy megállapítja az adott emberről, hogy mennyire hasonlít a hangja Freddie Mercury hangjához, méghozzá éneklés közben.

Galéria megnyitása

A Google a gépi tanulást kihasználva tréningezte azt az elemző egységet, ami a felhasználók és Freddie Mercury hangját összeveti, ehhez pedig rengeteg hanganyagot dolgozott fel különböző előadásokból. Az egész teljesítményt százalékosan osztályozza a rendszer, de az előadás különböző elemeit önállóan is pontozza 0-tól 100-ig terjedő skálán. Fontos, hogy a rendszer a készüléken elemzi a hallottakat, nem továbbítja máshova az adatokat, ez biztonsági szempontból lényeges.

Galéria megnyitása

Remek szórakozási alapot nyújthat a FreddieMeter akár még egy házibuliban is, de a Google nemcsak azért alkotta ezt meg, hogy demonstrálja az embereknek, mire képes az MI. A keresőóriás és a partnerei egy nemes célt is kitűztek ennek érdekében, mégpedig a Mercury Phoenix Trust alapítvány támogatását, amit Brian May, Roger Taylor és Jim Beach hozott létre korábban. Ennek a szervezetnek a célja a HIV/AIDS elleni harc segítése többféle módon.

A FreddieMeter kipróbálásához el kell látogatni a Google által létrehozott oldalra. Ezen a felületen ki kell választani az elénekelni kívánt dalt, szerepel az opciók között a Bohemian Rhapsody, a Don’t Stop Me Now, a Somebody to Love és a We Are the Champions. Ha ez megvan, akkor pedig a mikrofonelérés engedélyezését követően kezdődhet az éneklés. Az oldal biztosítja az alapot az önálló előadáshoz, és folyamatosan írja a szöveget, ha esetleg valakinek nem mennek ezek a dalok fejből. A részlet eléneklését követően a Google MI elemzi a hallottakat, és pontozza az előadást az eredetihez viszonyítva. A kapott pontot a felhasználók megoszthatják az ismerőseikkel, vagy mindenkivel a #FreddieChallenge címkét felhasználva.

És a Google, valamint partnerei reményei szerint a FreddieMeter oldalon elhelyezett adományozási linket is sokan fogják majd használni. Ezen keresztül lehet eljutni azonnal a Mercury Phoenix Trust alapítvány honlapjának adományozásra lehetőséget nyújtó részére. A FreddieMeter elérhető személyi számítógépről és minden nagyobb mobilplatformról egyaránt, szóval szinte bárki kipróbálhatja magát – ha van mikrofonja.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap