Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül - Ismerős idegenek

A Föld védelmének utolsó védőbástyája ismét akcióban, a rossz fiúk és a fenyegetés persze, hogy az űrből érkezik.

Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül - Ismerős idegenek

59 %
{{ average }} %
  • Itt már nincsen Zajos Tücsök!
Szerzői értékelés
Szerző
59
%
Olvasói értékelés
Olvasó
Olvasói értékelés
{{ average }}
%
{{ average }}
%

Nem ritka, hogy különféle stílusok keverékéből sikeres mű születik. 1997-ben, a Lowell Cunningham képregénye alapján készült Men in Blacknek sikerült ez a bravúr. Szórakoztató családi mozi lett, ahol egy kis sci-fi, akció, kaland és humor szegezte a mozivásznak elé a nézőket. A morcos veterán és a vicces zöldfülű ügynökpáros is jó választásnak bizonyult. Még olyan extrák is szót érdemelnek, hogy 1997-ben a MiB univerzumában játszódó asztali szerepjátékot adtak ki és számos videojáték is készült a franchise alapján. A sikert, vagy legalábbis jó bevételt hozó recept kis változtatásokkal még a harmadik résznél is kitartott, de azóta eltelt 7 év. Sok pletyka keringett a MiB univerzumról, volt tervben sorozat és állítólag a negyedik rész forgatókönyve már 2013-ban zöld utat kapott. Aztán csendben egy új szereplőgárda és egy spinoff bukkant fel, ahol a Marvel filmekből jól ismert Thor (Chris Hemsworth) és Valkyrie (Tessa Thompson) vadászik az idegenekre.

Galéria megnyitása

Az alaphelyzet természetesen nem lehet más, minthogy a világ veszélyben van. Legalábbis szeretett bolygónk, a Föld. Egy mindent elnyelő, a Star Trek Borgjához hasonló organizmus, a Kaptár fenyegeti világunkat és aki esetleg aggódna, megnyugtatom, az első 5 percben pont kerül az ügy végére. Most már csak egy idegen bolygó-pusztító szuperfegyver van hátra. Vagy mégsem? Az intrika és a gyanakvás nem csak a hírszerző ügynökségek mindennapi hobbija, úgy tűnik a Sötét zsaruk irodáját sem kerüli el. És ha már a szervezetről esett szó, kiderül, hogy a New York-i iroda mellett most már sok más központ is létezik, hőseink pedig a londoni főhadiszállásról indulnak bevetésre.

Galéria megnyitása

A zöldfülű kezdő ügynök karaktere érdekes változáson ment át, nem csak, hogy nemet váltott, de sokkal belevalóbb lett, mint tapasztalt csúcs-ügynök társa. M ügynök kapta a kitartó, okos és lelkes újonc szerepét, míg H ügynök egy hülyéskedő playboy, aki a „tehetséges, de elkallódott, nézni is rossz mennyire bárgyú néha” James Bond figurát kapta. Kicsit kibontva arról van ugyanis szó, hogy a két karakter mindenbe belekap egy kicsit, magába építi, megcáfolja, majd újra előveszi.

Ellentétes tulajdonságokat mutatnak önmagukról és így kevéssé képesek egy konzisztens, pláne mélyebb árnyaltságú karaktert megformálni. Ez a történetszálra is igaz, ahol a sablonokat és jól bevált elemeket használnak fel új köntösben a készítők – hűek maradnak az univerzumhoz, de alig hagyják el a biztonságos zónát. Persze a MiB legújabb része nem egy komoly dráma és nem is mélylélektani alkotás. A lényege a szórakoztatás és egy elég izgalmas és érdekes cselekmény, ami 2 órára a moziban tartja a nézőket.

Galéria megnyitása

És ez működő recept, ha elfogadjuk, hogy popcorn moziról van szó, családi szórakozásról és egy kis ismétlésről. A világ kissé kibővült és változatosabbak a helyszínek, a karakterek viszont ugyanarra a sablonra készültek el, legfeljebb ráncfelvarrást kaptak a 2019-es igényeknek, nézőpontoknak megfelelően. A női főszereplő elég vagány és eltökélt ahhoz, hogy megtalálja az útját a Sötét zsaruk kötelékébe és helyt áll a harcokban, az intrikában és a bevetéseken is. Ez pedig már a Marvel kapitányban is sokaknál kiverte a biztosítékot.

Túlzásnak volt nevezve, hogy egy ilyen karaktert nő is eljátszhat. Összeesküvés elméletek és túlzott, torkon lenyomott szerepcserének és nemi szerep erőltetésnek volt nevezve az, ami természetes is lehetne. Hogy kiemelkedőt bárki nyújthat. Ez azonban akkor lesz igaz, ha a fejekben is természetessé válik és nem egy felborult világképet kell követni, ahol a bolygó népességének a feléről másképpen gondolkodunk. És akkor az idegen lényekről még nem is beszéltünk!

Összefoglalás

Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül - Ismerős idegenek

Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül - Ismerős idegenek

Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül - Ismerős idegenek
Szerzői értékelés
59
%
Amikor galaktikus mértékű fenyegetés les ránk, az újonc és a profi akcióba lendülnek - A Sötét zsaruk spinoffja újabb kalandot ígér az idegen lények, összeesküvések kavalkádjában.
Aki szerette az előző részeket vagy nosztalgikus érzéssel tekint vissza rájuk, annak ez a rész is megadja azt amire vágyik.
A többieknek könnyed nyári limonádé marad, ami nem bonyolít túl semmit sem.
{{ totalLabel }}
%
{{ userRateLabel }}

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap