Memóriakezelési gondja van az új Pixeleknek

Memóriakezelési gondja van az új Pixeleknek

A Google referencia készülékeinél némi probléma akadta a RAM megfelelő menedzselésével, de a jelek szerint a vállalat már dolgozik azon, hogy elkészítse a megfelelő javítást az érintett okostelefonok számára. Erről a keresőóriás szóvivője számolt be.

A Google Pixelekre minden évben nagy figyelem hárul, hiszen ezek a készülékek szolgálnak referenciául az Android operációs rendszer számára. És amennyiben a felhasználók olyan készüléket szeretnének, ami évekig kap rendszeresen és azonnal frissítéseket, akkor szinte csak ezekben a modellekben bízhatnak. A Pixelek viszont nem lettek hibátlanok (idén sem), most éppen egy memóriamenedzselési hiba vált ismerté, mely képes belerondítani a felhasználói élménybe.

Galéria megnyitása

Több tulajdonos beszámolója szerint is előfordul, hogy a Pixel 3 és a Pixel 3 XL olyan applikációt zár be menet közben azzal a céllal, hogy RAM-ot szabadítson fel, ami éppen fut, szóval nyilván szükség lenne rá. Egy konkrét esetről emlékezik meg az Android Central: éppen szólt a zene a háttérben a Spotify alkalmazáson keresztül, amikor a kamera applikációját használva készült néhány fotó az érintett eszközzel, és a lejátszás hirtelen, minden előjel nélkül megszakadt, a program pedig eltűnt az értesítési sávról, tehát bezáródott. Márpedig mondanunk sem kell, hogy olyan mobilnak, ami 4 GB-nyi rendszermemóriával van felvértezve, ilyet aligha lenne szabad produkálnia.

A 9to5Google megkereste a keresőóriást a RAM-kezelés problémájával, és a szaklap azt a tájékoztatást kapta az illetékestől, hogy a memóriamenedzselési hibával tisztában vannak, és már úton van a javítás.

Az elkövetkező hetekben szoftverfrissítést indítunk, hogy megóvjuk a háttérben futó alkalmazásokat attól, hogy bizonyos szituációkban idő előtt bezáródjanak – olvasható a vállalat közleményében.

A Google a biztonsági frissítések kiadásakor egyéb javításokat is bele szokott csempészni a csomagba, azonban a vállalat azt is elmondta, hogy a novemberi frissítés nem jelent megoldást a memóriakezelési gondokra. Szóval talán a decemberi javítással karöltve jöhet a javítás erre a problémára, vagy egy időközi OTA frissítést fog útnak indítani a Google a Pixel 3 és a Pixel 3 XL számára. Akárhogy is lesz, remélhetőleg minél hamarabb eljut majd ez az érintett tulajdonosokhoz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap