Megvették a Just Cause fejlesztőit

A svéd kreatív vállalat, a Nordisk Film kebelezte be az Avalanche-ot. Az ígéretek szerint változások nem lesznek, szabad utat engednek a stúdiónak.

Megvették a Just Cause fejlesztőit

A svéd Nordisk Film bejelentette, hogy a mai nappal megvásárolta a Just Cause és a Mad Max fejlesztéséről elhíresült Avalanche stúdiót. Pontosabban az Avalanche mindhárom stúdióját, amiből egyébként a legutóbbit pont a múlt héten nyitották meg Malmöben, Svédországban.

A Nordisk Film tavaly vásárolt egy kisebb részesedést a fejlesztőben, akkor 10 millió dollárért. Most azonban a teljes felvásárlás 103 millió dollárt tett ki, ami némileg alatta marad az Avalanche jelenleg 136 millió dollárra becsült piaci értékének.

Az összesen 320 főt foglalkoztató Avalanche vezérigazgatója, Pim Holfve elmondta, hogy az elmúlt évben már szorosan együttműködtek a Nordisk Filmmel, mint kisebbségi tulajdonossal, és nagyon jók a közös tapasztalatok.

"Hiába vagyunk már most is elég jók a nyitott világú játékok fejlesztésében, a Nordisk összesen 111 éves tapasztalattal rendelkezik a kreatív iparban, és meg tudják nekünk adni azt a tapasztalatot és tudást, amire szükségünk van" - mondta Holfve.

Ezzel párhuzamosan a Nordisk úgy gondolja, hogy az Avalanche a megfelelő irányba halad, így egyáltalán nem avatkoznak be a cég működésébe, és nem próbálnak meg semmit rájuk erőltetni. Holfve szerint ez a lehető legjobb helyzet: egy stabil tulajdonoshoz kerülnek, aki nem avatkozik be a kreatív szabadságukba.

Ennek megfelelően személyi változások sem lesznek, egyedül annyi történik, hogy a Nordisk vezérigazgatója, Mikkel Weider csatlakozik az Avalanche igazgatótanácsához.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward