Megveszik a THQ-t

Csődeljárást kezdeményezett, és eladta magát a régóta küzdő kiadó.

Megveszik a THQ-t

Úgy tűnik, véget érnek a folyamatos pénzügyi gondokkal és a NASDAQ-ról történő lekerüléssel küzdő THQ keserves napjai, ugyanis tegnap a cég elnöke, Jason Rubin bejelentette, hogy újjászervezési csődeljárást kezdeményeztek maguk ellen.

A cég összes értéke a Clearlake Capital Group befektetői csoporthoz fog kerülni, ám a tervek szerint egyelőre ideiglenesen, hogy biztosítsák a vállalat működését, és közben egy új tulajdonost keressenek, aki hosszabb távon hajlandó működtetni a céget.

A THQ becsült értéke jelenleg 60 millió dollár, és négy stúdióval rendelkezik. Jason Rubin elmondta, a kiadó működése nem változik meg gyökeresen, és minden jelenleg is készülő játék továbbra is készülni fog - így a menetrendnek megfelelően megjelenik a Company of Heroes 2, a Metro: Last Light és a South Park: The Stick of Truth is, valamint a következő Saint's Row-t is hegesztik a háttérben. Reméljük, hogy hamarosan végre biztos pénzügyi hátteret tudhat majd maga mögött a Rubin szerint "kiemelkedő kreatív erővel rendelkező" kiadó.

Rubin mindenesetre megígérte, nem várhatóak leépítések, és minden alkalmazott a már megszokott fizetésre és juttatásokra számíthat a közeli jövőben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward