Shop menü

MEGVEHETI AZ AMAZON AZ ELECTRONIC ARTSOT... VAGY MÉGSEM?

Egyelőre két megbízhatónak hitt forrás áll egymással szemben.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Megveheti az Amazon az Electronic Artsot... vagy mégsem?

Először az USA Today számolt be róla megbízható belsős forrásokra hivatkozva, hogy az Amazon megvásárolhatja az Electronic Arts óriáskiadót. A lap szerint az Amazon számára nem csak a játékrészleg fontos, hanem a felvásárlással megszerezhető franchise-ok, amiket aztán át lehet ültetni filmes vagy sorozatos formára az Amazon Prime Video szolgáltatásán belül.

Egy ideje már hallani, hogy az Amazon megirigyelte az olyan adaptációk sikerét, mint például a The Witcher, és maga is el szeretne indulni ezen az úton.

Az USA Today szerint az Amazon kifejezetten olyan címek után érdeklődik, mint Dead Space, a Dragon Age és a Mass Effect. Ráadásul korábban már voltak olyan pletykák, hogy az Amazon ettől függetlenül is szeretne sorozatot készíteni a Mass Effectből, és erről elvileg tárgyalnak az Electronic Artscal. Az Electronic Arts képviselője annyit reagált, hogy nem kommentálják a hasonló pletykákat és spekulációkat.

Akárhogy is, nem sokkal az USA Today cikkének megjelenése után a CNBC amerikai televízióban David Faber piaci elemző cáfolta a híreszteléseket. Elmondása szerint beszélt olyan belsős forrásokkal, akik mindenképp tudnának róla, ha egy hasonló akvizíció előkészítés alatt állna.

Mivel a CNBC tulajdonosa, az NBCUniversal korábban próbálta megvásárolnit az Electronic Artsot (sikertelenül), így a CNBC-nél dolgozó Faber ismeri azokat az embereket a kiadónál, akikkel akkor a tárgyalások folytak. Most ezeknél az embereknél érdeklődött, akik legalábbis tagadták, hogy bármilyen hasonló üzletet készítenének elő az Amazonnal.

Miután az utóbbi években olyan óriási felvásárlások mentek végbe, mint amikor a Take-Two megvette a Zyngát 12,2 milliárd dollárért, a Microsoft az Activision Blizzardot 70 milliárdért, a Sony is sorra veszi meg a stúdiókat, és az Embracer Group sem tud leállni a bevásárlásokkal, egyre többen kezdték feszegetni, hogy mi lehet az Electronic Arts sorsa.

A kiadó közel 13 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte, és olyan értékes szellemi termékek tulajdonosa, mint a Battlefield, a Need for Speed, a The Sims, a Dead Space, a Mass Effect, a Dragon Age, az Apex Legends és persze a pénznyomdának számító sportjátékok. Ezzel együtt az utóbbi időben arról is hallani lehetett, hogy informálisan az Electronic Arts vezetősége nem zárkózna el egy felvásárlástól, ha megfelelő ajánlatot kapnának, és a részvényeseknek megérné az ügylet.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére