Megtudtuk mikor debütál a Huawei Mate 40 széria

Még ebben a hónapban bemutatkozik a Huawei friss zászlóshajója, és talán ez lesz az utolsó kirines csúcsmobil.

Megtudtuk mikor debütál a Huawei Mate 40 széria

A Huawei tavaly már szeptemberben bemutatta a Mate 30 sorozatot, idén azonban az új csúcsmodellnek ígérkező Mate 40 Pro és a Mate 40 október második felére tolódik. De jönnek az eszközök, ráadásul európai időhöz igazított lesz a rajtjuk, ami talán arra utal, hogy még idén elérhetőek lesznek itthon is.

A Mate széria már tavaly nehéz helyzetbe került, amikor a GMS nélkül kellett rajthoz állnia, és a helyzet az elmúlt egy évben sem lett jobb, sőt mi több, ami azt illeti, csak sokkal rosszabb lett a Huawei sora. Az Egyesült Államok folyamatos beavatkozásai révén a Mate 40 széria megjelenése az utolsó pillanatig veszélyben volt. De most úgy néz ki, hogy végül csak kereskedelmi forgalomba kerül az eszköz, viszont elképzelhető, hogy nem fog mindenkinek jutni, aki ilyet szeretne.

Jelen állás szerint október 22-én fog lehullani a lepel a Mate 40 modellekről. A Huawei úgy tervezi, hogy hazai idő szerint délután 2 órakor fog sor kerülni az eseményre. A vállalat részleteket nem osztott meg, de egy utalást a meghívónál „elrejtett” a kamerákat érintően. Ugyanis az eseményt beharangozó meghívó háttere egy szemet mintáz valójában. A rendezvényt online követheti majd figyelemmel mindenki, aki érdeklődik a gépezetek iránt.

Galéria megnyitása

Richard Yu már augusztusban arról beszélt, hogy a Kirin rendszerchipenek az idei lehet az utolsó generációs, és ebből kifolyólag a Mate széria is most utoljára léphet majd pályára ilyen egységgel. Iparági értesülések szerint a Huawei számára a TSMC nem tudott annyi új Kirint gyártani, amennyit igényelt volna a kínai alakulat, és az veszélybe sodorhatja a termék globális elérhetőségét. Az viszont jó előjel ebből a szempontból, hogy európai időhöz igazították az eseményt.

Galéria megnyitása

Kíváncsian várjuk, hogy mire számíthatunk a Mate 40 szériától a kiemelkedő amerikai nyomás alatt. A fejlesztők a jelek szerint a kamerára például biztosan kiemelkedő figyelmet fordítottak.

A Huawei többször is vezette már a DXO kamerás toplistáját, ezzel elősegítve az innovációt ezen a területen, és talán most utoljára még inkább azon lesznek, hogy megmutassák a világnak, hogy mire képesek. Itt kerülhet először bevetésre a Sony IMX700 szenzora, ami kiemelkedő pixelméretet nyújthat, lesz új periszkópos zoom egység is, és ultra-széles látószöget is biztosíthatnak majd a gépek.

Galéria megnyitása

A Mate 40 elvileg 6,5 hüvelykes lesz, a Mate 40 Pro pedig egy 6,7 colos képernyőt kaphat. Olyan érdekes újítás is lesz itt állítólag, hogy a kameramodul körüli gyűrűt lehet majd használni gesztusvezérlésre, különböző gyors műveleteket lehet majd így végrehajtani.

A Mate 40 Pro burkolata lekerekített lesz elől és hátul is, ezáltal látványosabb és kellemesebb fogású lesz. A kamerarendszer pedig minden esetben egy masszív, kiemelkedő modul képében fog testet ölteni a hátlapon, míg a gépek frontján egy kicsi lyukban fognak helyet kapni a szenzorok.

Galéria megnyitása

Korábban arról is szó volt, hogy Európába csak jövőre juthat el a mobil, amire most is minden esély megvan, viszont egy másik forrás már arról beszél, hogy jönnek az eszközök az öreg kontinensre még idén, és a csúcsmodell ára az 1200 eurót is meghaladja majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap