Megszerezte a Gameloftot a Vivendi, retteg a Ubisoft

A hírek szerint Michel Guillemot vezérigazgató lemond, és valahogy segít a testvéreinek megmenteni a Ubisoftot.

Megszerezte a Gameloftot a Vivendi, retteg a Ubisoft

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Vivendi belekezdett a Ubisoft és a Gameloft részvényeinek agresszív felvásárlásába. A francia üzleti életben hírhedt Vincent Bollore által vezetett Vivendi az elmúlt években több nagyobb vállalatot is felvásárolt, majd azokat teljesen átalakította a milliárdos igazgató egyéni preferenciái szerint.

A mai nap a Bloomberg arról számolt be, hogy a Michel Guillemot által vezetett Gameloft igazgatótanácsa elfogadta a Vivendi felvásárlási ajánlatát, melynek keretén belül a vállalat részvényeinek 56%-át vennék meg. Bollore bejelentette, hogy az új igazgatótanácsot a Gameloft éves részvényesi ülésén, június 29-én hirdeti ki.

Ezzel párhuzamosan Michel Guillemot a lemondását tervezi, és inkább csatlakozna testvéreihez a Ubisoft megmentéséért vívott harcban. Ez nem lesz egyszerű, de a beszámolók szerint a Guillemot-család számos kiváló pénzügyi szakemberrel dolgozik együtt, akiktől a megoldást várják.

Bollore egyáltalán nem egyeztetett a Ubisoftot vezető Guillemot-testvérekkel a nagyarányú részvényvásárlásról. A Vivendi már 18%-os részesedéssel bír a cégben, ezzel szemben a Guillemot-család az igazgatótanácsban a szavazatok 15%-át birtokolja.

Ezzel párhuzamosan azonban Christine Arrington, az IHS Technology piaci elemzője szerint nem is biztos, hogy annyira rossz lenne, ha a Vivendi többségi tulajdont szerezne a Ubisoftban - persze minden az üzlet struktúrájától függ. Arrington szerint a Ubisoftnak nem sikerült annyira kiterjeszkednie és diverzifikálnia a játékportfólióját, mint az Activisionnek vagy az Electronic Artsnak, így továbbra is lényegében néhány nagyobb cím sikerétől függ a vállalat teljesítménye - ráadásul idén még Assassin's Creed sem lesz. Mivel a konzolciklus rendkívül kompetitív részéhez érkeztünk, Arrington szerint a Ubisoft a Vivendi tőkéjével esélyesebben állna a következő évek elébe, persze csak akkor, ha a Vivendi nem tervez beleszólni a kiadó napi működésébe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward