Mégsem lesznek régiófüggő árak a GOG-on

A GOG letett terveiről és a vezetőség elnézést kért a felhasználóktól.

Mégsem lesznek régiófüggő árak a GOG-on

Korábbi hírünkben már beszámoltunk arról, hogy a GOG.com régiónként változó árak bevezetésére készül. A terv nagy vihart kavart a felhasználók körében, ezért a cég vezetősége átgondolta a dolgot. A két főnök, Marcin Iwinski és Guillaume Rambourg a nem olyan rég közzétett nyilatkozatukban beismerték, hogy rossz ötlet volt, és elnézést kértek a felhasználóktól.

"Nem vagyunk tökéletesek, új lehetőségek után kutatunk és hibákat is elkövetünk" - írták. "Úgy gondoltuk, hogy a DRM-mentesség annyira fontos, hogy inkább azt szeretnétek, hogy több DRM-mentes játékot áruljunk, és a tisztes ár kevésbé bír kritikus fontossággal, és bizonyos esetekben feláldozható. Az elmúlt két hét fórumos hozzászólás-áradata (közel 10K!) ennek az ellenkezőjét bizonyítja. Nem figyeltünk oda és cserbenhagytunk titeket. Nem szabad értékrendünk egyik alapját feláldozni egy másik érdekében. Bánt minket és sajnáljuk a történteket. Persze ezzel nem mentek sokra, ezért beszéljünk inkább arról, hogyan tehetjük jóvá mindezt."

A GOG megerősítette, hogy továbbra is a "DRM-mentesség mindenek felett" elve mellett fogja elkötelezni magát. Azt is elmondták, hogy a régiófüggő árak elvetése miatt bizonyos játékokat valószínűleg tovább tart majd nekik megszerezni. Ha a kiadók kötelezik a GOG-ot a régiónként különböző árakra, akkor aki emiatt rosszabbul járna, azt saját zsebből fogják kárpótolni. Jelenleg ez 5,99 és 9,99 dolláros játékok kódjaival történik, de a jövőben szeretnének áttérni a boltjukban elkölthető kreditekre. A GOG azt is lehetővé fogja tenni a felhasználóknak, hogy a helyi pénznemben fizessenek a játékokért a mostani dollár árak helyett.

"Sok cég lesz, amely nem fog velünk együtt dolgozni (bár keményen fogunk dolgozni azon, hogy meggyőzzük a legmakacsabbakat is). Ez valóban azt jelenti, hogy lemaradunk pár játékról, ugyanakkor hűek maradunk elveinkhez és továbbra is a legjobb DMR-mentes játékokat tudjuk felajánlani tisztességes áron."

"Szeretnénk még egyszer megköszönni, hogy ennyire törődtök a GOG.com-mal. Keményen fogunk dolgozni, hogy többé ne okozzunk csalódást."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward