Megnövelt hangminőséget kínál Sony Music Unlimited

A Sony növelte a hangminőséget, és mostantól 320 kbps-ban élvezhetjük a zenéinket.

Megnövelt hangminőséget kínál Sony Music Unlimited

A Sony felhő alapú zenei szolgáltatása meglehetősen sokáig halogatta a hangminőség javítását, de most kitettek magukért. A Music Unlimited ezzel a lépéssel a konkurencia nyomába eredhet, és tekintve a széles támogatottságot, nem árt velük komolyan számolni.

A Music Unlimited óriási katalógussal rendelkezik, összesen 18 millió szám található a Sony szórakoztató központjának zenei részlegében. A mostani modernizálást az asztali rendszerek tulajdonosai (Windows, Mac OS), a PlayStation 3 felhasználók és az androidos okostelefonok gazdái élvezhetik elsőként. Arról a Sony egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy a többi platform, így az iOS, a Sony Bravia HDTV-k és a PS Vita mikortól veheti igénybe a 320 kbps-os streamet, de az biztos, hogy erre még idén sor kerül.

A Music Unlimitedhez kötődő alkalmazások a megnövekedett sávszélességigény okán új beállítási lehetőséggel gazdagodtak, így már kiválasztható lesz, hogy milyen adatfolyammal szeretnénk igénybe venni a szolgáltatást. Ez főleg a mobiloknál jöhet majd jól, hiszen azoknál nagyon változatos az elérhető sávszélesség.

A nagy rivális, a Spotify már 2009-ben bevezette a 320kbps-ot, a Sony felhasználói bázisa pedig egyre kisebb lett, így ez a mostani elég fontos lépés. Eddig a Music Unlimited mindössze 48 kbps-os bitrátával dolgozott, így a mostani 320 kbps-os AAC sáv meglehetősen komoly előrelépést jelent.

A magasabb hangminőség az előfizetéses felhasználóknak lesz elérhető. A prémium tagság díja a PlayStation esetében 12 dollár, az okostelefonoknál 10 dollár, míg otthoni környezetben mindössze 5 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward