Shop menü

MEGNŐTT A XIAOMI PAD 5 PRO, BEFUTOTT A 12,4 COLOS MODELL

Az új készülék sok változáson ment keresztül a 11 colos géphez képest, és nem minden téren vált ez az előnyére.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megnőtt a Xiaomi Pad 5 Pro, befutott a 12,4 colos modell

Tavaly kezdett igazán lendületesen tableteket fejleszteni a Xiaomi, és ezt a tevékenységét az idei évben is folytatja. A vállalat most a Mix Fold 2 mellett előhúzta a kalapból az eddigi legnagyobb táblagépét is, ami érdekes módon még az egy évvel ezelőtt modell nevét hasznosítja újra. Tavaly augusztusban debütált a Pad 5 Pro, most pedig a Pad 5 Pro 12.4 került a terítékre.

Az újdonság értelemszerűen 12,4 hüvelykes megjelenítővel lesz szerelve. A felhasznált panel IPS technológiás, 2560 x 1600 képpontos felbontással rendelkezik, és támogatja egyebek mellett a Dolby Vision technológiát is. Jó hír még, hogy 120 Hz-es megjelenítésre is képes a szerkezet, a védelméről pedig Gorilla Glass 3 üveg gondoskodik, ami ugyancsak jó hír.

Galéria megnyitása

A MIUI grafikus felhasználói felület táblagépekre optimalizált variánsát használja a Xiaomi Pad 5 Pro 12.4, ennél már sok olyan fejlesztés van, amikkel a nagy felület dinamikusan kihasználható és lényegesen jobb élményt lehet ezáltal átélni. Egyébként az operációs rendszer alapja az Android 12, de ez valószínűleg senkit nem lep meg, inkább az lenne az érdekes, ha nem így lenne.

Galéria megnyitása

A tablet frontkamerájára nagy hangsúlyt helyeztek a tervezők, ez ugyanis már 20 megapixeles lett, szóval egészen korrekt önarcképek megörökítésére lehet alkalmas. Videózni nem tud 4K Ulta HD minőségben, csak 1080p opció van, azt viszont tudja 60 FPS-sel abszolválni.

A hátra került kameramodul kéttagú, de nem kell sokat várni, csak egy 2 MPixeles mélységérzékelő került a főkamera mellé, hogy portrémódban szebben tudja hozni a szoftveresen előállított mélységélességet. No, de nézzük is inkább, hogy mit tud az elsődleges képalkotó, ennek az alapja egy 50 megapixeles szenzor lett, mely lehetővé teszi a képpontok összevonását az érzékenység növelése érdekében, így 1,28 mikronos pixelek jöhetnek ki. Van PDAF támogatás, és ami még dicséretes, hogy a LED-es villanó sem maradt le. Ezen a ponton már 4K UHD videós opció is adott.

Galéria megnyitása

A Qualcomm Snapdragon 870 rendszerchipnek szavazott bizalmat a Qualcomm, ami nem sokkal marad el a tavalyi felsőkategóriás megoldástól, és normál használatban egészen biztos, hogy gondtalan élményt képes nyújtani. És egyébiránt már több Xiaomi tabletben is ez dolgozik, szóval ennek minden bizonnyal költségvetési okai is vannak. A vásárlók 6, 8, de akár még 12 GB-nyi RAM-mal is hozzájuthatnak a termékhez, a tárhely pedig 128, 256 vagy 512 GB lehet, szóval ezen a téren is széles a skála.

Mobil hálózati modemes változatban jelen állás szerint ez a portéka nem készül, sajnos opcionálisan sem lesz belőle ilyen variáns. Be kell érni a WLAN-nal, ez Wi-Fi 6 szabványnak is megfelel, és biztosított még mellette Bluetooth 5.2 modul is LDAC-val és LHDC 3.0-val, más egyéb extráról viszont nem áll módunkban beszámolni.

Galéria megnyitása

A tervezők a Xioami Pad 5 Pro 12.4-et már egy alumíniumötvözet hátlappal vértezték fel a megfelelő merevség biztosítása érdekében. Fekete, zöld és ezüst színben fog megjelenni a táblagép, és mindössze 6,7 milliméter vastag, ami 620 grammos tömeggel társul. Mágnesesen csatlakoztatható tok és értinőceruza is készül a masina mellé, melyekkel lehetőség lesz javítani a produktivitást, legyen szó dokumentumok szerkesztéséről vagy akár grafikus munkáról.

Galéria megnyitása

Multimédiás téren nem árt, ha erős egy táblagép, és ezt hozni fogja a nagy képernyőjével az eszköz, ráadásul négy hangszórót fog bevetésre küldeni, szóval az erőteljes hangzásnak sem lesz majd híján, ha minden jól megy. Dolby Atmos támogatás is biztosított, és van a gépnek Hi-Res Audio Wireless minősítése is.

Galéria megnyitása

Kereken 10 ezer milliamperórás akkumulátorral lett felszerelve a 12,4 colos táblagép, és ezt még a 67 wattos teljesítményű gyorstöltés támogatása mellett is 68 percig tart majd feltölteni a gyártó iránymutatása szerint. Egy C-típusú USB csatlakozó van a kereten a töltésre és az adatkapcsolatra is. Ezen keresztül akár külső képernyőt is lehet majd társítani a termék mellé, így még jobb élményt tud majd nyújtani.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Pad 5 Pro 12.4 3000, 3500 és 4200 jüanba fog kerülni 6/128, 8/256, illetve 12/512 GB-os kivitelekben. Átszámítva 170, 200 és 240 ezer forintos vételárakról beszélhetünk, persze Kínában, ahol először kereskedelmi forgalomba kerül a táblagép.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére