Shop menü

MEGLEPETÉSRE ANDROIDOS TÁBLAGÉPPEL ÁLLT ELŐ AZ LG

A vállalat mobilokat nem készít már, de érdekes módon a jelek szerint a tabletek színterére visszatérhet.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Meglepetésre androidos táblagéppel állt elő az LG

Az elmúlt évek során azt lehetett látni, hogy a táblagépek terén csak néhány gyártó maradt állva, a pandémia előtti időszakban már alig jött Androiddal újdonság. Azóta viszont fellendülés történt, és most már még az LG is úgy gondolja, hogy megéri tabletet fejleszteni, miközben korábban a nyolcadik legnagyobb piaci szereplőként úgy döntött, hogy inkább felhagy az okostelefonok fejlesztésével, mert nem hozott profitot a szegmens.

Nem tudni, hogy pontosan milyen terveket szövöget az LG, az új táblagépe is halkan bukkant fel a kínálatban, pedig egyáltalán nem úgy tűnik, mint egy félvállról vett tervezői munka eredménye. A szerkezet egy átlagos megjelenésű ruhába öltöztetve nyújt 10,35 hüvelykes megjelenítőt IPS technológiás alapon, ennek köszönhetően széles betekintési szögei és jó fényereje lesz. A felhasznált panel 2000 x 1200 képpontos felbontású.

Galéria megnyitása

Az újdonság az Android 12 operációs rendszerrel jön, szóval frissnek tekinthető, de egyébként a szoftveres oldalról túl sok információ nem áll rendelkezésre. Az 5:3-as képarányú kijelzőn lehet majd rajzolni, osztott képernyőben több alkalmazást használhat egyszerre az ember, és nagyon jól fogja kezelni az érintőceruzát a termék. De azt, hogy milyen lesz itt a használati élmény, csak a tesztek után lehet majd látni.

Galéria megnyitása

Ahogy a táblagépeknél ahhoz hozzá lehetett szokni, túl komoly kamerarendszerre nem érdemes számítani. Az előlapon itt egy 5 MPixeles képalkotó található, a hátoldalra pedig egy 8 megapixeles megoldás került. A szerkezet Full HD videózásra képes, és a főkamera támogatja az automatikus fókuszálást, LED-es villanó viszont már nincs.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 680 rendszerchipet kapta meg az LG Ultra Tab, ami azért nem azt tükrözi, hogy Ultra teljesítményt kellene várni. Az általános feladatokat fürgén és magabiztosan abszolválhatja, ráadásul nagyon hatékony is, azonban azt szem előtt kell tartani, hogy osztott képernyőnél, több app egyidejű használatánál már zavarba jöhet. A rendszermemória 4 GB, a tárhely pedig 64 gigás kapacitással rendelkezik – UFS 2.2 technológiát használva. Van lehetőség a bővítésre, memóriakártyával a kapacitás növelhető.

Csak Wi-Fi-s változatban kerül a boltokba a szerkezet, a WLAN 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő és kétsávos. Emellett mindössze Bluetooth 5.1 modul meglétéről számolhatunk még be, GPS vevő sem jutott bele.

Galéria megnyitása

Csak szürke színben lesz megvásárolható a masina, és lesz hozzá egy tok, ami ugyancsak szürke, szóval, aki színes megoldásra vágyik, az nem itt fogja megtalálni a számítását. A tokban lesz helye a tollnak, és lehet majd úgy hajtogatni, hogy állványként is megállja a helyét egy asztalon vagy más sík felületen. A tollat tekintve azt is el kell mondani, hogy támogatja a Wacom megoldásait. Csatlakozókban jól áll a tablet, USB-C és 3,5 milliméteres aljzat is került a keretre.

Galéria megnyitása

Az LG fejlesztői négyhangszórós hangrendszerrel látták el az Ultra Tabot. Egyenként 1 wattosak ezek, így erőteljes hanggal fog szolgálni a gépezet. A termék érdekessége az is, hogy teljesítette a MIL-STD-810G szabványban foglalt teszteket. De azért azt nem jelentenénk ki, hogy katonai felhasználásra a legalkalmasabbak. Mindenesetre az LG külön elmondta, hogy bírja a masina a szélsőséges meleget, a nagy hideget, a kisebb eséseket is elvisel, az erőteljes rázkódástól sem lesz baja, és a poros környezetet is elviseli.

Galéria megnyitása

Az újdonság egy 7040 milliamperórás kapacitású akkumulátorral lett felszerelve, ami normál használatban hozni fogja a 10 órás üzemidőt. Szóval sokáig bírja majd a nyüstölést. Tölteni pedig gyorsan lehet, de itt csak egy egyszerűbb, 25 wattos teljesítményű gyorstöltés támogatott, és biztosított a Quick Charge 3.0 kompatibilitás.

Galéria megnyitása

Az LG Ultra Tab a képességeihez mérten nagyon sokba fog kerülni, csaknem 130 ezer forintnak megfelelő wont kell majd érte leszurkolni Dél-Koreában, ahol a forgalmazása indul.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére