Meglepetés: új XCOM jön a jövő héten

Az XCOM: Chimera Squad egy különálló, számos újdonsággal kísérletező epizód lesz.

Meglepetés: új XCOM jön a jövő héten

Mindenki legnagyobb meglepetésére a Firaxis bejelentette, hogy egy új XCOM-játék jelenik meg április 24-én, ami egészen konkrétan jövő hét pénteket jelent. Az XCOM: Chimera Squad néven érkező anyag helyzete mindenesetre érdekes, de mindenképp kellemes kikapcsolódást nyújthat majd ezekben a karanténos időkben.

Valójában nem egy teljes értékű új részről van szó, ami ugyan az XCOM 2-t folytatja, de alapvetően egy kisebb léptékű, különálló és önmagában működő részt jelent. A főszerepben ezúttal olyan karakterek állnak, akiket a fejlesztők előre elkészítettek nekünk, és találunk közöttük emberi és emberi-idegen hibrid lényeket is. Őket egy körülbelül 20 órásra saccolt kampányban vethetjük majd be, amin belül viszont több ponton elágazó történettel találkozhatunk.

Szintén érdekesség, hogy a megjelenéskor rögtön féláron, mindössze 10 dollárért vehetjük majd meg, egészen május 1-ig, amikortól 20 dollárba kerül majd.

Történetileg pár évvel járunk az XCOM 2 után, amikor is a legyőzött Overlordok elfogadták a sorsukat, és elhagyták a Földet, maguk mögött hagyva egy érdekes fajok közti kooperációt, aminek keretein belül az emberek, a hibridek és az idegen katonák együtt dolgoznak, hogy kialakítsanak valamiféle békés jövőt. Mindez nagyon szépen és békésen hangzik, azonban ez az egész nem mindenkinek tetszik, így egy misztikus, ismeretlen hatalom azon munkálkodik, hogy ismét káoszt hozzon, a Chimera Squad feladata pedig ezek megállítása.

De miért döntöttek a készítők egy különálló, kisebb rész elkészítése mellett? Nos, a Firaxis szerint ez a fajta történet ezt követelte meg, és így a játékmenetbeli változásokat is jobban meg tudják valósítani. "Az XCOM 2 és a War of the Chosen kiegészítő megjelenése után a csapat úgy gondolta, hogy van egy rakás olyan játékelem, amit még meg kellene valósítani. Az XCOM: Chimera Squad több ponton is újszerű, bátor irányokba viszi el a sorozatot a hagyományos formulától, ez a specifikus vízió pedig jobban veszi ki magát különálló részként, mint igazi folytatásként" - közölte a stúdió.

Míg a korábbi XCOM-részekben vidáman elnevezhettük a csapattagjainkat, akik aztán vagy meghaltak, vagy nem, addig az XCOM: Chimera Squadban ez egészen máshogy lesz, hiszen 11 darab előre felépített, saját személyiséggel rendelkező karakterrel kell gazdálkodnunk. Ezek fajtól és karaktertől függően is más képességekkel rendelkeznek majd, így nagyon fontos lesz a csapatmunka. Ezen kívül a harcrendszerben megjelenik majd az átfedés, vagyis a csapattagok és az ellenfelek is véghez viszik a maguk megkezdett akcióit bizonyos esetekben, és nem csak a két csapat közti váltáskor történnek majd dolgok.

A készítők egyenesen úgy írták le a játékot, mint egy rakás kirobbanó akciót City 31 városában. Ami egyébként az inváziót követő békés együttélés szigete.

Nagyon fontos változás lesz a Breach Mode megjelenése, melynek lényege, hogy a csapatunk nem egy előre meghatározott ponton kezd a pályán, és onnan indul el a cél felé, hanem a különböző karaktereket a pálya különböző pontjaira tehetjük le, majd a Breach-hez kapcsolódó képességeket kihasználva összehangolhatjuk a "belépést" a pályára, így komolyabb meglepetést okozva az ellenfélnek.

Mivel összesen 11 karakterünk van, és nem is lesz több, a készítők a halált is máshogy kezelik. Az XCOM: Chimera Squadban ha valakinek elfogy az életereje, az nem hal meg automatikusan, hanem egy "kivérzési" fázisba kerül, ahonnan még meg lehet őket menteni. Bármelyik csapattag tudja stabilizálni a sérültek állapotát, de ha ez nem sikerül, akkor a küldetést elölről kell kezdenünk.

De persze a Firaxis nem feledkezett meg olyan dolgokról sem, mint a bázis menedzselése, a különböző feladatok, kutatások, nyomozások kiosztása, sőt, még arra is figyelnünk kell, hogy a városban ne nagyon szabaduljon el a pokol a lakosság köreiben. A készítők ebben, a fókuszáltabb harcban, az átfedéses körökre osztott harcrendszerben, valamint a teljes értékű, alaposan megírt karakterekben látják a lehetőséget, hogy egy újfajta XCOM-élményt nyújtsanak, ami mégis ismerős.

Mindenesetre érdekes, hogy az XCOM: Chimera Squad mindössze négy nappal a nagyon hasonló, és elképesztően ígéretesnek tűnő Gears Tactics előtt jelenik meg, ami végülis nem nagy baj, hiszen a műfaj rajongóinak lesz elfoglaltsága.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap