Meglepetés született az iPhone-ok népszerűségi listáján

Az iPhone 12 széria nagyon szépen szerepelt az első negyedévben az USA-ban, de nem ebből a modellből fogyott a legtöbb.

Meglepetés született az iPhone-ok népszerűségi listáján

A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) az Egyesült Államokban eladott készülékek összetételét vizsgálta meg, és arra a felismerésre jutott, hogy hiába kapós az iPhone 12, a népszerűségi lista első helyén nem ilyen mobil szerepel. A legnagyobb példányszámban eladott készülék az iPhone 11.

Korábban arról lehetett hallani, hogy az iPhone 12 rekordot dönthet az értékesítések mennyiségét tekintve, de a CIRP legújabb kutatása nem igazán ezt erősíti meg. Nagyon úgy fest, hogy az iPhone 11 népszerűsége töretlen, legalábbis az Egyesült Államokban. Tavaly ilyenkor is az iPhone 11 vezetett, és korábban még sosem fordult elő az, hogy több mint egy éves Apple okostelefon ennyire kitartóan tudjon szerepelni.

Galéria megnyitása

Az összes értékesített iPhone-ból 24 százalékos arányban volt az iPhone 11, tehát lényegében minden negyedik eladott modell az előző generációból származott. Ez nem vet túl jó fényt az Apple-re, mivel a vállalat korábban azt hangsúlyozta, hogy az iPhone 12 iránti érdeklődés óriási. A jelek szerint viszont az amerikai vásárlók inkább az észszerűbb készüléket preferálják. Az iPhone 11 ugyanis a jelenlegi legjobb ár-érték arányú mobilja az Apple-nek.

Az iPhone 12 széria összesen 61%-át adta az Apple forgalmának, szóval arról azért nincs szó, hogy kudarcot vallott volna az új termékcsalád. Részben azért nem tudott az iPhone 12 az élre állni ezúttal, mert sokkal jobban megoszlanak a vásárlók körében a különböző modellek, lényegesen többen veszik az iPhone 12 Prót és Pro Maxot, mint az iPhone 11 Pro és Pro Max párosokat.

Galéria megnyitása

Az iPhone 12 nagyjából 22%-os részesedéssel zárt az első negyedévben az Egyesült Államokban a CIRP kutatása alapján, miközben az iPhone 12 Pro Max megközelítőleg 20 százalékot hozott össze, szóval alig maradt el a forgalma az olcsóbb modellétől. És az iPhone 12 Pro is kb. 15%-os eredményt tudott elérni, szóval panaszra igazából ott sincs túl sok ok. Csak az iPhone 12 mini az, ami nagyon látványosan leszerepelt, az nagyjából 4%-át tudta behúzni az eladásoknak.

Galéria megnyitása

Az iPhone SE megközelítőleg 6%-os részedéssel zárt az első negyedévben az USA-ban, ami nagyjából ott van, ahova várni lehetett. Bár azt hozzátennénk, hogy azért a CIRP adatai szerint az előző negyedévben még sokkal jobban tudott teljesíteni, szóval sokat esett vissza a népszerűsége. Az mindenképpen meglepő, hogy az iPhone 12 mini még ennek a szintjét sem tudta megugrani, nem csoda, hogy az Apple jelentősen csökkentette a kisebb készülékre vonatkozó rendeléseket.

Galéria megnyitása

Érdemes azt is megnézni, hogy az iPhone XR, ami azért már nagyon nem egy mai mobil, milyen jól szerepel továbbra is. A hosszú ideig forgalomban tartott mobilról azt gondolnánk, hogy túl sokaknak az érdeklődését valószínűleg nem tudja felkelteni, a valóság viszont az, hogy az iPhone SE-nél is több fogyott ebből, az iPhone 12 mini példányszámára pedig rá tudott duplázni.

Galéria megnyitása

Azt is megtudhattuk, hogy az Apple az amerikai piacon csökkenő átlagos eladási árat volt kénytelen elkönyvelni. Míg az ünnepi időszakban az emberek átlagosan 873 dollárt költöttek új iPhone okostelefon vásárlására, addig ez az érték 847 dollár volt március végén zárt negyedévben. Persze ettől függetlenül aligha kell félteni az Apple-t, a vállalatnál nagyjából megszokott ez a tendencia, az ünnepek alatt mindig több masinát tud eladni és a drágább modellekre is nagyobb a kereslet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap