Meglepetés: Érkezik az Nvidia GeForce GTX 780 Ti

A GeForce GTX 780 Ti-ről egyelőre nem sokat lehet tudni, de az már biztos, hogy az AMD R9 290X ellen száll harcba.

Meglepetés: Érkezik az Nvidia GeForce GTX 780 Ti

Az Nvidia egy meglehetősen fura bejelentéssel rukkolt elő: a vállalat hamarosan bemutatja legfrissebb felsőkategóriás videokártyáját, a GeForce GTX 780 Ti modellt.

A GeForce GTX 780 Ti az AMD Radeon R9 290X videokártyája ellen száll majd harcba, amelynek teljesítményéről pont az elmúlt órákban érkezett némi információ, méghozzá magától az AMD-től. Az Nvidia egyébként ma csak bejelentette, hogy érkezik a GeForce GTX 780 Ti, azt viszont nem árulta el, hogy a friss jövevény pontosan mennyibe kerül majd, sőt, arról sem rántotta le a leplet, hogy a termék milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Jelenleg hivatalosan csak annyi tudható, hogy a GeForce GTX 780 Ti november közepén rajtol el, és a GeForce GTX 780-as, illetve a GeForce GTX Titan közé ékelődik be - mind ár, mind pedig teljesítmény tekintetében.

Pletykák persze már vannak, ahogy az lenni szokott, de ezeket illik egészséges gyanakvással kezelni. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a GeForce GTX 780 Ti GK110-es GPU-ja 2688 CUDA maggal rendelkezik, magórajele pedig 732 MHz lesz. Boost órajelről nem szól a fáma, arról viszont igen, hogy a 384-bites memória-adatsín végén 6144 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lóg, amelynek effektív órajele 5208 MHz lesz. Utóbbiból kifolyólag 249 GB/s-os memória-sávszélesség áll majd rendelkezésre, amennyiben a pletykák állításai hitelesek.

A pletykák 899 dolláros árról tesznek említést, ami ha igaz, akkor az újdonság csak 100 dollárral lesz olcsóbb a GeForce GTX Titan-nál és drágább lesz az R9 290X-nél. Ez utóbbi egyelőre nem hangzik túl hihetően, de idővel úgyis kiderül, pontosan mire készül az Nvidia.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward