Meglepetés: Befutott a OnePlus 7 és 7 Pro Android 10 frissítése

Így a OnePlus csúcsmodelljei az elsők, amik frissülhetnek az új Androidra.

Meglepetés: Befutott a OnePlus 7 és 7 Pro Android 10 frissítése

Néhány nagy gyártó már bejelentette, hogy mely mobiljai fognak frissülni, a Huawei publikus bétát is kiadott mostanra, és azt pletykálják, hogy októberben a Samsung is elkezdi terjeszteni a frissítéseket. De ez alatt a surranópályán, minden csinnadratta nélkül megjelent az végleges Android 10 frissítés a OnePlus aktuális mobiljaira.

A OnePlus eddig is nagyon gondosan ügyelt arra, hogy a frissítéseket megfelelő ütemben és a felhasználók számára is elfogadható időn keresztül biztosítsa. És most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Android 10 érkezésével sem veszített a vállalat a lendületéből ezen a téren. A OnePlus a színfalak mögött már a 2018-ban megjelent OnePlus 6 és OnePlus 6T számára készítheti elő az Android 10 frissítést, mivel a OnePlus  7 és OnePlus 7 Pro esetében már elkészült ezzel. És egyébként voltak is olyan pletykák, hogy nem kell már sokáig várni az előző évi mobiloknál sem az Android 10 elkészülésére. És azt is borítékolni lehet, hogy idővel a OnePlus 5 és a OnePlus 5T is frissülni fog – a 2016-os OnePlus 3 és 3T párosnál már le kell erről mondani.

Azt nem lehet mondani, hogy teljesen váratlanul jött a OnePlus 7 és 7 Pro korai frissítése, ugyanis az elmúlt hetekben, hónapokban a OnePlus több fejlesztői előzetes és bétát is kiadott az operációs rendszerből. És a OnePlus is részt vett az Android Q bétatesztelési programjában, amivel sok tapasztalatra tehetett szert szinte a kezdetektől fogva. A vállalat fokozatosan, de viszonylag tempósan fogja terjeszteni OTA utón a frissítést. Hogy milyen újításokkal lehet számolni? Az Android 10 által felvonultatott változásokról már sokszor beszéltünk, most azt fogjuk megnézni, hogy a OnePlus milyen módosításokat emelt ki a megjelenési jegyzékben, miket tart a legfontosabbnak megemlíteni.

Galéria megnyitása

A nagyméretű frissítés telepítését követően az emberek az OxygenOS 10 grafikus felhasználói felülettel, és az alatt pedig az Android 10 operációs rendszerrel ismerkedhetnek meg közelebbről. A módosítások jelentős része elsősorban az Android számlájára írható, mert a OnePlus igyekszik viszonylag kevés módosítást használni. A telepítést követően több új grafikus elem fogadja majd a készüléktulajdonosokat. A biztonsági beállítások mezején pedig már azt is lehet majd részletesen szabályozni, hogy mely alkalmazások, szolgáltatások férhetnek majd hozzá a tartózkodási helyre vonatkozó adathoz. A gyorsbeállításokon belül pedig lehetősége lesz az embereknek kiválasztani, hogy milyen ikon alakzatokat szeretnének látni.

A teljes képernyős gesztusok terén újítást, hogy a képernyő szélétől jobbról vagy balról befelé húzva vissza lehet lépni. Az alsó navigációs egységet használva pedig csak egyetlen mozdulatba telik majd visszaugrani a korábban használt alkalmazásra. A Game Space kapcsán kiemelendő a OnePlus meglátása szerint, hogy ennek a szolgáltatásnak a keretében már egyetlen helyről lehet majd belépni minden kedvelt játékba, ezáltal kényelmesebb, jobb lehet a felhasználói élmény. Az Ambient Display tovább fejlődött, ennek köszönhetően hatékonyabban tudja majd ellátni a feladatát. Az üzenetkezelőben pedig már lehet úgy szűrni a levélszemétnek ítélt üzeneteket, hogy ehhez nem kívánatos kulcsszavakat ad meg az ember.

A OnePlus hamarosan bemutatja majd az idei második szériáját a ráncfelvarrott OnePlus 7 és OnePlus 7T Pro modellekkel. Ezek pedig már szinte borítékolhatóan eleve az Android 10 operációs rendszerrel fognak debütálni szeptember 26-án.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap