Shop menü

MEGLEPETÉS: AZ ACER BELÉPETT A VIDEOKÁRTYÁK PIACÁRA, MÉGHOZZÁ AZ INTEL TÉRFELÉN

Egyelőre egy Predator BiFros névre keresztelt modell érkezésére számíthatunk, de könnyen lehet, hogy rövidesen újabb példányok is megjelenhetnek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Meglepetés: Az Acer belépett a videokártyák piacára, méghozzá az Intel térfelén

A videokártya-piacon elég komoly átalakulás zajlik éppen, ugyanis az eddigi kétszereplős modell az Intel jóvoltából hamarosan elbúcsúzik, helyette immár három szereplő versenyezhet a vásárlók kegyeiért, ami remélhetőleg nem csak teljesítmény-, hanem ár-versenyt is hoz majd. Eddig csak két partner mutatott be Arc A770-es és Arc A750-es sorozatú Intel videokártyákat, ezekről már beszámoltunk, most azonban egy harmadik „AIB” partner is feltűnt a színen, ezzel pedig igen-igen komoly meglepetést okozott.

Az Acer a jelek szerint a videokártya-piac iránt is érdeklődik, de egyelőre csak az Intel oldalán. A vállalat egy Twitter poszt keretén belül mutatta be A770-es alapokon nyugvó videokártyáját, amely a Predator BiFrost nevet viseli.

Egyelőre csak egy renderelt kép jelent meg a termékről, amely alapján úgy tűnik, egy igazi különlegességről van szó. A 2,5 slotnyi helyet foglaló videokártya újfajta hibrid hűtő-dizájnt vet be, már ami a ventilátorokat illeti, amihez hasonlót eddig nem igazán láthattunk. Természetesen az RGB LED alapú világítás sem hiányzik a kínálatból, a tápellátásról pedig két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül gondoskodhatunk, ami 300 W-nyi teljesítmény meglétét eredményezi. Az egybefüggő felületek egyhangúságát jól látszó csavarokkal törték meg, ami különleges megjelenést kölcsönöz a terméknek.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy az új videokártya 8 GB-os vagy 16 GB-os kivitelben érkezik-e, esetleg mindkét változatban elkészítik-e, valamint azt sem árulták el, a GPU Game Clock pontosan hogyan alakul. Maga a GPU természetesen egy teljes értékű ACM-G10-es megoldás lesz, ami 32 darab Xe maggal, azaz 4096 darab shaderrel rendelkezik.

Az Acer illetékesei még arról sem beszéltek, hogy a videokártya-piaci belépő csak egyetlen modellre korlátozódik-e, vagy később egyéb Intel Arc sorozatú asztali videokártyák is érkezhetnek-e. Az sem világos, hogy a vállalat később az Nvidia és az AMD felé is nyithat-e – előbbi éppen nemrégiben veszítette el egyik legfontosabb AIB partnerét, úgyhogy egészen biztosan jól jönne számára egy új partner.

Hírünk írásakor ennyi információ állt rendelkezésre, ha viszont újabb részletek is napvilágot látnak, jelentkezünk velük.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére