Shop menü

MEGJÖTT AZ 5G TÁMOGATÁST NÉLKÜLÖZŐ RENO8 VARIÁNS, EZÁLTAL OLCSÓBB LETT

Az új mobil azoknak szól, akik nem terveznek sokévre, de igénylik a jó frontkamerát és a ragyogó kijelzőt.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megjött az 5G támogatást nélkülöző Reno8 variáns, ezáltal olcsóbb lett

A Reno8 szériának már több tagjával is előrukkolt az Oppo, ezek a készülékek általában globálisan is forgalomba kerülnek, szóval nem lenne meglepő, ha hírünk alanya is felkerülne idővel a hazai boltok polcaira, a szolgáltatók palettájára. A Reno8 4G szerényebb az eddigi készülékeknél, de vannak bizonyos pontok, amikben jól teljesít.

Az újdonság képernyője például kifejezetten jól sikerült, egy 6,43 hüvelykes megoldást használ, ami AMOLED technológiás alapra épül és 90 Hz-es üzemre képes. A csúcsfénye 600 nites, és nagyon szép színekkel igyekszik majd magára vonni a figyelmet, annak köszönhetően, hogy 97 százalékban képes lefedni az NTSC színteret.

Mint eddig az összes Reno8 modell, a csak 4G képes kivitel is az Android 12 operációs rendszert használja. Erre az Oppo a saját grafikus felhasználói felületét, a ColorOS 12.1-et illesztette, mellyel próbál extra szoftveres lehetőségeket biztosítani. A ColorOS már a OnePlus hozzájárulásával fejlődik, és ennek köszönhetően még jobb élményt tud nyújtani.

Galéria megnyitása

Az új Reno egy 32 megapixeles szelfik készítésére alkalmas kamerát kapott (Sony IMX709). Az egységgel így egészen részletgazdag önarcképek alkothatók, és a szoftveres oldalon egy sor olyan extra van, melyek az ilyen fotók szerkesztésére szolgálnak nagy változatossággal. A masina Full HD videózást tesz lehetővé, és F/2.4-es rekesznyílású optikán keresztül tekint a világra.

Galéria megnyitása

Az okostelefon hátán összesen három optikát számolhatunk össze, de ezek közül kettő mindössze 2 megapixeles, ezek a szokásos feladatokat látják el, az egyik makrózni tud, a másik pedig a portrémódnál lép működésbe. A főkamera már szerencsére lényegesen komolyabb szintet képvisel, 64 MPixeles, támogatja a pixelek összevonását és PDAF eljárással dolgozik az élesség állítása során. A kamerarendszer mellé egy LED-es gyűrű is került, ami értesítési feladatokat is ellát majd.

Galéria megnyitása

Mostanában nem igazán jönnek már 5G nélküli rendszerchipek, itt a Qualcomm egyik legújabb 4G LTE modemes lapkája ütötte fel a fejét, a 6 nm-es csíkszélességen gyártásba került Snapdragon 680 mozgatja a szálakat a színfalak mögött. Ez egy korrekt tempóra képes és nagyon hatékony rendszerchip, ami jelen esetben 8 GB-nyi memória mellé került. Nagyon bőkezű volt az Oppo, már-már indokolatlannak is tűnhet ez, és szerencsére a tárhelynél is hasonló a helyzet, 256 GB-tal szolgál a masina, amit lehet bővíteni is memóriakártya révén.

Galéria megnyitása

A 4G LTE mobil hálózati modem révén is nagyon gyors lehet majd egyébként az internetkapcsolat, ha minden feltétel adott, a VoLTE segítségével pedig jó hangminőséget lehet elérni. Adott még 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 5.1 modul, NFC chip, valamint A-GPS vevő is. A kapcsolati lehetőségeknél említhető még meg az is, hogy Dual-SIM-es a portéka, DSDS módban képes kezelni a hálózati kártyákat.

Galéria megnyitása

Mezei fekete és különböző árnyalatokban pompázó arany kivitelben kerül a boltokba a Reno8 4G. Az ujjlenyomat-olvasója az oldalára került a terméknek, és a kereten található még 3,5 milliméteres Jack csatlakozó is, no, meg persze C-típusú USB. Csak 7,66 milliméter vastag az okostelefon, a tömege pedig mindössze 182 gramm, szóval egészen könnyed és kecses. Az akku 4500 milliamperórás kapacitással rendelkezik, tölteni pedig 33 wattal lehet majd.

Galéria megnyitása

Az Oppo Reno8 4G Indonéziában bukkant fel, ahol egyébként általánosságban eléggé magasak a készülékárak. Ezt a készüléket átszámítva 134 ezer forintért lehet ott megvásárolni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére