Shop menü

MEGJÖTT A CAT KEMÉNYKÖTÉSŰ, MŰHOLDAS ÜZENETKÜLDÉSRE KÉPES MOBILJA

Kétirányú kommunikációt valósított meg a Cat a strapabíró készüléknél, és 5 éves biztonsági támogatást is ígér a márka, miközben a készülék mindent (is) kibír majd.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Megjött a Cat keménykötésű, műholdas üzenetküldésre képes mobilja

A Bullitt Group a Cat név alatt most egy felsőbb árkategóriás konfigurációt húzott elő a kalapból az S75 okostelefonnal. Persze itt azért nem egy klasszikus értelemben vett csúcsmobilról beszélhetünk, hanem egy olyan megoldásról, amire a legkeményebb terepen, távol a lakott területektől is számítani lehet, immáron a műholdas kapcsolódási opció révén is.

A Cat S75 6,6 hüvelykes képernyőt használ, melynél biztosított a kiemelkedő fényerő, és a 120 Hz-es megjelenítés is. Full HD+ felbontású a mobil, és a Corningtól egy megerősített Gorilla Glass Victus üveget használ, ami vastagabb a megszokott megoldásoknál, hogy még jobban bírja a strapát.

Galéria megnyitása

Android 12-vel jön a készülék, ami azért egy kicsit elszomorító. A Cat ígéretet tett arra, hogy két főverziós frissítést fog megkapni az eszköz, de így, hogy már eleve hátrányból indul, ez igazából csak annyit jelent, hogy eljut majd az Android 14-ig, ami egyébként néhány hónapon belül elkészül. Lényegesen jobb hír ezen a téren, hogy a biztonsági javításokat azonban 5 éven át kapja majd, szóval a céges vásárlóközönség ezzel elégedett lehet majd. De azt is meg kell jegyezni, hogy az utolsó két évben már csak a kritikusabb hibákra fognak javítások érkezni.

Galéria megnyitása

Sajnos itt nincs speciális kamera, az előlapon egy 8 MPixeles egység található, ami Full HD videózásra képes a konferenciahívások alkalmával. A készülék hátára már egy 50 megapixeles főkamera került, de ettől sem érdemes túl sokat várni, persze a pixel binning funkciót tudja, és PDAF támogatással is szolgál. Van még itt egy 8 megapixeles kamera ultraszéles látószögű optikával szerelve, és egy 2 MPixeles makró egység is akad. A kamerának van külön víz alatti módja, ahol a színeket képes korrigálni, hogy a felvételek látványosabbak legyenek.

Galéria megnyitása

Az S75 jó tempóra lesz képes, hála a MediaTek Dimensity 930 rendszerchipnek, ez a nyolcmagos lapka a munkában használatos alkalmazásokat gond nélkül fogja futtatni az évek múltán is. Ráadásul 6 GB-nyi rendszermemóriát társítottak a chiphez a tervezők, szóval párhuzamosan több applikáció is futhat majd. Az okostelefon tárhelye 128 GB-os kapacitással szolgál, és szükség esetén még a bővíthetőségre is lehet hagyatkozni, erről sem kell lemondani.

Galéria megnyitása

5G képes a Cat új készüléke, de itt már nem ez a fő attrakció, hanem az, hogy a műholdas üzenetküldésre is képes, méghozzá kétirányúan, tehát nemcsak küldeni, hanem fogadni is tud üzenetet ilyen módon. A MediaTek által fejlesztett 5G NTN lapka (MT6825) bekerült a Dimensity chip mellé, így valósították meg az új lehetőséget a Bullitt Group szakemberei. A kapcsolati lehetőségek között van még NFC chip, Bluetooth 5.3 modul, 802.11ac szabványnak is megfelelő WLAN támogatás, valamint A-GPS vevő.

Galéria megnyitása

Külön ki kell térni a Bullitt Satellite Messenger szolgáltatásra, ami a műholdas üzenetküldéshez kapcsolódik. Ez sokak számára jöhet nagyon jól, de nem ingyenes, ha nem segélyhívásra kell. Az SOS Assistant szolgáltatás minden pillanatban rendelkezésre áll, és szakszerű segítségnyújtásban részesülnek a felhasználók – ez már egy hosszú ideje jól működő rendszerbe (FocusPoint International) lesz bekötve. Az általános üzenetküldéshez minimum 5 eurót kell leszurkolni, ezért 30 üzenet/hónap jár, de nagyobb üzenetküldési mennyiségre is be lehet majd fizetni, ha valakinek arra lenne szüksége.

Galéria megnyitása

Az megszokott, hogy egy Cat mobil IP68 minősítéssel rendelkezik, az S75 viszont tovább ment, és elérte az IP69K jelölést, ami a legmagasabb szintje ennek a skálának. Ez azt jelenti, hogy konkrétan a nagy nyomású vízsugarat is bírja, méghozzá 80 fokos vízzel. Emellett pedig még a MIL-STD-810H előírásokat is teljesíti. Nem csoda, hogy brutálisan masszív a szerkezet, 11,9 milliméter vastag és 268 grammot nyom. Természetesen az eséseket is bírni fogja, miközben vízben akár 5 méter mélyre is levihető, és fertőtlenítő szerekkel is át lehet törölni.

Galéria megnyitása

Rendelkezik még a szerkezet ujjlenyomat-olvasóval, ami a biztonság szempontjából mindenképpen fontos. Csak egy C-típusú USB csatlakozót kapott, ezen keresztül oldható meg a vezetékes hang csatlakoztatása is. Egy 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik az S75, de csak 15 wattal lehet tölteni, ami mindenképpen elszomorító. Öröm az ürömben, hogy a Qi vezeték nélküli töltést is lehetővé teszi.

Galéria megnyitása

A Cat S75 nem lesz olcsó mulatság, de a márka készülékeit ismerőket ez nem fogja meglepni, a felmenői is hasonló árszinten mozogtak. 600 eurót kell majd leszurkolni a készülékért, és 3 hónapig lesz mellé ingyenes műholdas üzenetküldési opció havi 30 üzenetre limitálva.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére