Megjelent az iOS 14.1, és a javításokra koncentrál

Egy szűk rétegnek nyújt örömet az iOS 14.1 újítása, inkább a stabilitás került a fókuszba.

Megjelent az iOS 14.1, és a javításokra koncentrál

Az Apple az iOS 14 megjelenését követően nem sokkal elérhetővé tette a fejlesztők számára az iOS 14.2-t. Ekkor úgy tűnt, hogy nem is lesz iOS 14.1-es kiadás, hanem ezt átugorja a vállalat, viszont az elmúlt héten már befutott az iOS 14.1 GM verziója, ami megjelenésre jelölt, most pedig már a végleges iOS 14.1 is elérhető.

Az iOS operációs rendszerek időközi frissítései mindig szoktak néhány érdekesebb újdonsággal szolgálni, most azonban más a helyzet. Az iOS 14.1 az Apple által hivatalosan kiadott változási jegyzék szerint igazából csak egyetlen friss fejlesztést tartogat. Az iPhone 8-tól kezdődően minden támogatott készüléken lesz már ezentúl 10 bites HDR videolejátszás támogatás, de ami ennél is fontosabb, szerkeszthetőek is majd az ilyen felvételek. A Fotók alkalmazáson keresztül lehet majd gond nélkül kezelni a 10 bites HDR anyagokat.

A továbbiakban azokat a dolgokat vesszük végig, amiket javítottak a fejlesztők az iOS 14.1 bevetésével. Néhány mappa, ikon és widget valamiért kicsi méretben jelent meg a Főképernyőn, de ezt sikerült megoldani, így ilyen grafikai hibák már nem lesznek a továbbiakban. A widgetek Főképernyőre kihelyezésekor megesett, hogy az ott lévő ikonok közül valami eltűnt, nem arrébb csúszott. Az Apple számára az új grafikus felületi lehetőségek azért szemmel láthatóan okoznak némi fejfájást, de a cég azon van, hogy ezeket megoldja.

Galéria megnyitása

Javítva lett az iOS 14.1-ben az a különös hiba, ami miatt a Mail alkalmazásból küldött elektronikus levelek rossz aliasról lettek küldve. Megesett, hogy a bejövő hívásoknál a területi információ nem tűnt fel, de már nem lesz ilyen gond sem. Kiküszöbölte az Apple azt a hibát, ami miatt néha nem lehetett letölteni vagy könyvtárhoz adni dalokat, ha egy album vagy egy lejátszási lista meg volt nyitva.

A nagyított képernyőmódnál az számos jelkódnak a használatakor a Zárolási képernyőn nem maradt hely a segélyhívó gombjának, ezt eltakarta a szövegmező, így nem lehetett használni. Mondanunk sem kell, hogy ez mindenképpen egy eléggé kellemetlen hiba, mivel adott esetben a segélykérések kezdeményezését körülményesebbé tette. Ráadásul ezt a módot eleve jellemzően idősek vagy látáskárosultak használták, akiknek az átlagosnál amúgy nagyobb szükségük lenne rá.

Olyan komikus hibát is kellett javítania az Apple-nek, hogy a Számológép alkalmazás nem jelenítette meg a nullákat. A videók streamelésekor a felvételek elején megesett, hogy alacsonyabb minőségű volt a lejátszás, mint kellett volna, de ezt is megoldották a fejlesztők. Az Apple Watch beállítása néha nem ment a családtagok esetében, most már viszont nincs ilyen hiba. És szintén az okosórához kapcsolódott egy olyan bug, hogy az eszköz kivitelét rosszul írta a rendszer, de már ez is meg lett oldva.

Gondja volt az iOS 14-nek az MDM által felügyelt felhős szolgáltatásoktól származó anyagok megjelenítésével a Fájlok applikációnak, néhány dolog esetenként nem jelent meg, de ez is sikerült itt javítani. Végül a frissítés javít az Ubiquiti vezeték nélküli hozzáférési pontoknak a kompatibilitásán is.

Az iOS 14.1 elérhető lesz minden olyan eszközre, ami az iOS 14 operációs rendszert támogatja. Következő körben pedig már az iOS 14.2 érkezéséről számolhatunk majd be, ami több újdonságot tartogat már az eddigi ismereteink szerint is, pedig még fejlesztés alatt áll. Az iPadekre az iPadOS 14.1 fog települni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap