Megjelent az ASUS Striker II Formula

Az ASUS új taggal bővítette ROG (Republic of Gamers) alaplapjainak kínálatát: ma hivatalosan is útjára indult az Nvidia 780i SLI lapkakészlettel felvértezett ASUS Striker II Forumla névre hallgató termék.

Megjelent az ASUS Striker II Formula

Az ASUS új taggal bővítette ROG (Republic of Gamers) alaplapjainak kínálatát: ma hivatalosan is útjára indult az Nvidia 780i SLI lapkakészlettel felvértezett ASUS Striker II Forumla névre hallgató termék.

Az újdonság az Nvidia 780i SLI lapkakészletének köszönhetően támogatja a háromutas SLI technológiát, a deszka Intel Core 2 Duo processzorok fogadására képes, természetesen a 45nm-es csíkszélességgel büszkélkedő újdonságokkal is könnyedén megbirkózik, valamint 1600 MHz-es FSB támogatással is bír. Az alaplap a gyártótól már megszokott minőséget és felszereltséget képviseli, az Asus állítása szerint az újdonság egyedülálló tuningképességekkel van felvértezve, így az overclockerek számára ideális választás lehet. A termék PCIE 2.0-ás csatolófelületekkel érkezik, összesen három darab videokártya SLI módban történő használatát is lehetővé teszi. Az alaplap DDR2-1066-os memória modulok fogadására és kezelésére képes

A tuning terén ismét rendelkezésre áll a már jól ismert Extreme Tweaker eljárás, amelynek segítségével minden szükséges beállítást elvégezhetünk a sikeres tuning érdekében: 0,02V-os lépésekben emelhetjük az északi híd, a déli híd és a memória modulok feszültségét egyaránt. Az alaplap ún. Voltiminder LED-del is fel van vértezve, amely a feszültségek értékének megfelelően változtatja a színét, így túl magas feszültség esetén piros fénnyel jelzi, hogy veszélyes magasságokba léptünk. Sikertelen tuning esetén az alaplap egy újraindítást követően visszaállítja a korábbi stabil beállításokat, így nincs szükség a CMOS gomb vagy jumper használatára.

Az ASUS újdonsága rendelkezik az EPU technológiával is, amely a processzorhasználatnak megfelelően látja el a CPU-t árammal, így körülbelül 7%-kal növelhető a rendszer energiafelhasználásának hatékonysága. Az AI Gear 3 eljárással együttműködve a rendszer még hatékonyabban használja fel az energiát, így akár 60%-os megtakarításra is lehetőség nyílik.

Az ASUS Striker II Formula SupremeFX II-es audió vezérlővel érkezik, de a gyártó egy DX10-es játékot is mellékel az újdonsághoz, amely nem más, mint a Company of Heroes: Opposing Fronts.

A Striker II Forumla szállítása a mai napon kezdődött meg, a termék várhatóan rövid időn belül megtalálható lesz a boltok polcain is. Egyes külföldi webáruházakban már megjelent a termék: a webáruházak 245 eurós áron adják a Striker II Formulát.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward