Megjelent a Huawei P50 Pro első renderképe

A CAD adatok alapján létehozott render elárul néhány változást, de sok részletet nem tár fel.

Megjelent a Huawei P50 Pro első renderképe

Egyelőre meglehetősen vékony a jég a Huawei alatt, de a vállalat működik, és azt már pontosan tudjuk, hogy amíg egy fűszálba tudnak kapaszkodni, addig megteszik, ami tőlük telik. A vállalat a Mate 40 bemutatása után áthelyezhette a színfalak mögött a fókuszt a P50 szériára. És most felbukkant a legelső olyan kép, amin elvileg már ez a készülék szerepel.

Egy olyan renderről beszélhetünk, ami csak az előlapját mutatja a terméknek, és túl sok részletet nem tár fel. A kiszivárogtató állítólag megbízható forrásból származó CAD információk alapján készítette el az okostelefon előlapjának a renderképét.

Bár a mai mobilok frontból nem szoktak túl izgalmasak lenni, azért a Huawei P50 Pro renderén meg lehet figyelni néhány változást az előző generációhoz képest. Az előlapi kamera például más helyre kerülhet, a tervezők ezt az egységet áthelyezhetik majd a megjelenítő széléről a panel közepére. Érdekes módon itt csak egyetlen optika látható, míg korábban Huawei P40 Pro esetében egy szélesebb kivágás volt a megjelenítőben, amibe több komponens került, így volt infrás arcfelismerés is.

Galéria megnyitása

A képernyő ívelt kialakítást fog kapni, mérete pedig az előző generációhoz képest nem különösebben változik majd. 6,6 hüvelyk körüli panelt fog itt alkalmazni a Huawei az információk szerint. Az ujjlenyomat-olvasó a képernyő mögé lesz rejtve és OLED technológiát fog alkalmazni a vállalat, hiszen csak ezzel lehet kivitelezni az ívelt formavilágot, és a rejtett ujjlenyomat-olvasó is így kivitelezhető legkönnyebben. Többet nem tudunk egyelőre, így a felbontás például még kérdéses.

A szerkezet nagyjából 157 milliméter magas lesz, a szélessége pedig 73 milliméter körül alakulhat. Ha valóban így lesz, akkor túl nagy mértékben nem módosul a masina a P40 Próhoz képest, hiszen annak az eszköznek a felülete 158,2 x 72,6 milliméteres volt. Hasonló képátló mellett még egy hajszállal vékonyabbra faragot kávát kaphat majd a szerkezet.

Galéria megnyitása
Huawei P40 Pro

A kereten a jobb oldalon lesznek a megszokott kezelőszervek. A Huawei a P50 Pro okostelefonnál megtarthatja a fizikai bekapcsoló gombot és a hangerő szabályozót is. Viszont a hangerőt egészen biztosan lehet majd gesztussal is állítani a kijelző ívelt peremén.

A Huawei P50 Próról hivatalosan persze még semmit nem lehet tudni, de az eddigi információk szerint több szempontból is érdekes lehet ez a termék. Néhányan úgy vélik, hogy a HarmonyOS operációs rendszert támogatva kerül majd ez a mobil bevetésre, de a szoftveres fronton mi egyelőre csak abban vagyunk biztosak, hogy a Huawei mobilos szolgáltatásai lesznek rajta elérhetőek, és a GMS-re nem érdemes számítani.

A világon elsőként talán itt kerülhet bevetésre mobiltelefon keretei között „folyékony lencse”. Ezzel a megoldással már hosszú évek óta kísérletezik a Huawei, és állítólag 2021-re sikerül majd ezt megvalósítania a szakembereknek. A P50 Pro a Kirin 9000 rendszerchipet vonultathatja majd fel, amiből a Huawei csak korlátozott mennyiséggel rendelkezik. Ezt a lapkát a Mate 40 Pro esetében alkalmazta elsőként a cég, és a jelek szerint próbál úgy gazdálkodni vele, hogy a P-széria következő generációja is részesülhessen belőle.

Galéria megnyitása
Folyékony lencse szabadalom a Huawei-től

A következő hetekben valószínűleg egyre több információ fog kiszivárogni a mobilról, aminek a bemutatója előre láthatólag valamikor tavasszal lehet. Legjobb esély a márciusi debütálásra van.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap