Megjelent a Boneworks, a Half-Life inspirálta játék

Ha igazak a hírek, az Alyx is sokat köszönhet neki.

Megjelent a Boneworks, a Half-Life inspirálta játék

Pár napja még a Halo: The Master Chief Collection vezette az eladásokat a Steamen, amiről mi is beszámoltunk, a tegnapi napon viszont elrajtolt a Stess Level Zero Half-Life inspirálta új shooter játéka és át is vette a vezetést.

Galéria megnyitása

A Boneworks világában a Myth OS mesterséges intelligencia nagyon szeretné, hogy mi is az általa kitalált VR világába bekerüljünk, mi viszont ezt nem díjazzuk és inkább megtartanánk a szabadságunkat, így inkább felvesszük a harcot.

A fejlesztők célja volt, hogy a lehető legjobb fegyvermechanikát pakolják a játékba és ha már úgy alakult, akkor ezt rendkívül összetett fizikával pakolták meg. Éppen ezért a Half-Life 2-höz hasonlóan a puzzle és az akció részek egymást váltogatják a körülbelül 6-7 órás végigjátszás során.

A játék már a megvásárlásakor jelzi, hogy csak és kizárólag haladó felhasználóknak való az élmény az összetett mozgás és interakció miatt. Másznunk kell falakat, csöveken, sokszor nekünk magunknak kell hidakat készítenünk, hogy átjussunk egy-egy akadályon.

A játékra nagy hatással volt a Valve játéka, de ez nem egyoldali kapcsolat. A Valve ugyanis annak idején az elsők között próbálhatta ki a fejlesztés alatt álló Boneworksöt és iparági pletykák szerint nagyban inspirálta a Half-Life: Alyx csapatát az akkor látottak. Ennek a játéknak köszönhetően kerültek be az Alyx trailerben is látott fizikai interakciót támogató részek, mint például az a jelenet, amikor Alyx félresöpri a tárgyakat, hogy megtalálja a Shotgun töltényt, de a Boneworksnek köszönhető, hogy nem féltek meglépni a locomotion mozgást (mint a gamepad analóg karjával való haladás konzolos FPS játékokban), mert annak idején még csak a teleportban gondolkozott a Valve.

A játék a Valve Index mellett megjelent még Oculus Riftre, Link kábellel Questre, Windows Mixed Reality szemüvegekre és HTC Vive-ra. Teljes mértékben támogatja a Valve Index kontrollert, de természetesen jól működik az ujjkövetés az Oculus féle touch kontrollereken is.

Megvásárolni jelenleg csak Steamen lehetséges.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap