Megint a bűnözéssel küzd a Sega

Megint a bűnözéssel küzd a Sega

A Japan Times számolt be arról, hogy a Yakuza 6: The Song of Life egyik színésze, Hiroyuki Miyasako egy furcsa ügybe keveredett bele. A színész-komikust képviselő Yoshimoto Kogyo Co. ügynökség ugyanis 11 másik színésszel együtt kidobta őt a kötelékből.

Az ügynökség hivatalos nyilatkozata szerint ez azért történt, mert Miyasako öt évvel ezelőtt részt vett és fellépett egy olyan bulin, amit a szervezett bűnözésben résztvevő, alvilági figurák szerveztek. Miyasako több más színész társával együtt fellépett az összejövetelen, ezért pedig pénzt kaptak.

Miyasako és a többi színész közölte, hogy nem voltak tisztában vele, hogy a buli szervezői kapcsolatban állnak a szervezett bűnözéssel, és ezt az ügynökség is elismeri. "Habár nem voltak tisztában, hogy egy antiszociális csoport szervezi az összejövetelt, mégis egy nagyon komoly ügynek gondoljuk, hogy elfogadtak pénzt egy ilyen csoporttól, így a továbbiakban nem áll szándékunkban képviselni őket".

Szegény Segának mostanában nincs szerencséje, hiszen egy másik játékuk, a Judgement esetében is kisebb botrány alakult ki, miután a főszereplőt alakító Pierre Taki nevű színészt letartóztatták kokain használatáért. A rendőrök akkor egy bejelentést követően állították félre Taki autóját, és habár abban nem találtak drogot, a vizeletében már kimutatta a vizsgálat a szert.

Mivel Japánban a kábítószer használatára eléggé fúj a lakosság, a Sega annyira komolyan vette a dolgot, hogy levetették a polcokról a játékot, a később érkező nyugati kiadásban pedig teljesen lecserélték a színészt. Érdekes, hogy ez a botrány akkroa nyilvánosságot adott  a Judgementnek a szigetországban, hogy a még polcokon lévő példányokat egy napon belül elkapkodták a vásárlók.

Mivel a Yakuza 6: The Song of Life már egy régebbi játék, nem valószínű, hogy ezúttal a kiadó hasonló lépésekre szánná el magát, de egyelőre még hivatalosan nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap